18
Mayıs
2024
Cumartesi
MARMARİS - MUĞLA

DYP'de 22. yıl kutlamaları

Marmaris Doğru Yol Partisi (DYP) İlçe Teşkilatı, DYP’nin 22. kuruluş yıldönümünü, üyelerine ve basın mensuplarına verdiği kahvaltılı sohbet toplantısıyla kutladı.

Alize Otel’de yapılan yıldönümü ve sohbet toplantısına, Marmaris Ticaret Odası Başkanı Mustafa Karacan’ın yanı sıra diğer parti üyeleri katıldı. 22. kuruluş yıldönümü pastasının kesilmesinin ardından gündemdeki konular hakkında bir açıklama yapan DYP İlçe Teşkilatı Başkanı Mustafa Çoban, ilk olarak 1. Uluslararası Denizcilik Festivali’ne değindi.

2007 yılında 2.’si yapılacak festivalin daha geç bir tarihte yapılması gerektiğinin altını çizen İlçe Başkanı Çoban, "Festivalin zamanı bize göre Mayıs-Haziran aylarına kaydırılmalı. Festival komitesi, festivale katılacakların konaklama sorunu yaşamaması için festivali, Nisan sonu Mayıs başı olarak belirledi; ancak 25 Nisan’da bile halen otellerin doluluk oranları yüzde 50-60 civarında. Konuklarımızı Mayıs-Haziran aylarında ağırlayabilecek düzeydeyiz. Bunu sağlarsak arzu ettiğimiz izleyiciyi artırırız. Ayrıca Nisan ayında mevsimin iyi gitmesi de bir şans. Çoğunluğu açık havada yapılan etkinlikler, hava koşullarının kötü gitmesi durumunda, festivali başarısızlığa götürür" dedi.

Konuşmasında turizm sezonuna de değinin Çoban, "Geçtiğimiz yıla göre Dalaman’a inen yolcu sayısında yüzde 30’luk bir artış yaşanmasına rağmen, bu artış esnafa ve konaklama sektörüne yansımadı. İdarecilerimizin uzun, kısa ve orta vadede plan yapması gerekiyor. En büyük görevin de belediye başkanına düştüğü inancındayım. Bir lider olarak Marmaris’in enerjisini, sinerjiye çevirip kısa ve orta vadede çalışma yapmak durumundayız. Öncelikle kaynaklarımızın sınırsız olmadığını bilmeliyiz. En fazla fayda sağlayacak yatırımı yapmalıyız" şeklinde konuştu.

Marmaris’te tatil yapan turistlerin en büyük şikayeti olan hanutçuluk konusuna da değinen Çoban, "Teşrifatçıların turisti çarşıda yürürken rahatsız etmemeleri için uygulanan cezanın yeterli olmadığını düşünüyorum. İşyerlerinin kışın da açık kalmasını sağlayarak, kış aylarında işletme sahibi veya çalışanlara eğitim verilmeli. Eğitim çalışmasının ardından sorunlar halen devam ediyorsa, cezalar ağırlaştırılmalı" dedi.

İHA
Yayın Tarihi : 27 Haziran 2005 Pazartesi 16:32:05
Güncelleme :12 Temmuz 2005 Salı 13:27:44


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?