25
Mayıs
2024
Cumartesi
MARMARİS - MUĞLA

Engellilerin askerlik heyecanı

Muğla’nın Marmaris ilçesinde yaşayan engelliler vatandaşlar için 1 günlük temsili askerlik töreni düzenlendi.

İlçede yaşayan 15 engelli için düzenlenen törene Marmaris Kaymakamı A. Serdar Polat, Aksaz Deniz Üs Komutanı Tümamiral Yalçın Kavukoğlu, kamu kurum ve kuruluşları temsilcileri ve engelli asker adaylarının aileleri katıldı.

Sabah saatlerinde Marmaris Güçsüzler ve Kimsesizler Yardım Vakfı tarafı ile engelli, yakınları tarafından Marmaris şehirlerarası otogarından davul ve zurna eşliğinde askere uğurlandı. Engelli yakınları da “En Büyük Asker Bizim Asker” diye bağırarak tezahüratta bulundular. Aksaz Deniz Üs Komutanlığı’nda, asker kıyafetlerini giyerek komutanları gözetiminde 1 gün eğitim gören 15 engelli, düzenlenen törenle yemin etti. Yemin töreninde duygu dolu anlar yaşanırken, üç’ü tekerlekli sandalyeyle törene katılan engellilere, üs komutanlığında görevli askerler eşlikte bulundu.

Törende konuşan Aksaz Deniz Üs Komutanı Tümamiral Yalçın Kavukoğlu, onur duyduklarını belirterek, “Temsili askerlik uygulaması kapsamında genç leventlerin yemin törenine katılarak bizi onurlandırdınız. 15 yeni bahriyelinin rengini mübarek ecdat kanından, kumaşını şehit teninden alan ay yıldızlı Hürriyet ve istiklalin timsali olan bayrağımızın gölgesinde ellerini silahlar üzerine koyarak edecekleri yemine tanık olacaksınız. Evlatlarınızın edecekleri yemin sonrasında, temsili askerlik uygulaması ile yüce Türk milletinin göz bebeği olan Deniz Kuvvetleri saflarına katılacaklar ve onların bu süre zarfında bizimle birlikte olmaları bize kuvvet ve moral verecektir” dedi.

Yemin törenine kızı Elvan ile birlikte gelen 46 Yaşındaki Metin Uslu da, “Her askere giden gençlerde olduğu gibi hüzünleniyordum, bugün Allah bana da kısmet etti. Çok mutluyum” diye konuştu.

Törene katılan engellilerden 9'unun Martılar Özel Eğitim ve Rehabilitasyon Eğitim Merkezi'nden, 5'inin Melek Özel Eğitim ve Rehabilitasyon Eğitim Merkezinden ve 1 kişinin de Marmaris Kaymakamlığı tarafından tespit edildiği belirtildi.

İHA
Yayın Tarihi : 15 Mayıs 2009 Cuma 17:46:52
Güncelleme :15 Mayıs 2009 Cuma 17:56:28


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?