18
Mayıs
2024
Cumartesi
MARMARİS - MUĞLA

Filenin Sultanları Marmaris'te

Eylül ayında yapılacak olan Avrupa Finalleri öncesi Türkiye A Bayan Voleybol Milli Takımı ve Genç Bayan Milli Takımı, Marmaris’te 10 günlük bir kampa girdi.

10 gün boyunca Marmaris’te kamp çalışmalarını sürdürecek olan bayan voleybol takımı, Marmaris’te alışılmışın dışında çim sahada antrenmanlar yapmaya başladı. Genelde salonlarda çalışırken görmeye alışılan bayan sporcular, çim sahada futbolcular gibi ağır idmanlar yaparak kondisyon depoluyor. Kondisyoner Alpaslan Çetin yönetiminde çalışmalarını sürdüren voleybolcular, Çetin’in yapmalarını isteği bazı hareketlerde oldukça zorlandılar.

Antrenman sonrası bir açıklama yapan Türkiye A Bayan Voleybol Milli Takımı ve Genç Bayan Milli Takımı, Reşat Yazıcıoğulları, genç milli takımımın Ankara’da dünya finalleri olduğunu hatırlatarak, "Şu anda A ve genç kadrodaki 30 oyuncu ile birlikte, kondisyon ağırlıklı bir 10 gün geçiriyoruz. Buradaki kondisyon çalışmalarının ardından topla çalışmalara başlayacağız. Marmaris’te sadece atletizm ve ağırlık çalışmalarına yönelik idmanlar yapıyoruz" dedi.

Kampta bazı eksik oyuncuların olduğuna da değinen Yazıcıoğulları, "Natali bir işinden dolayı Rusya’da. Aysun sakatlığından dolayı Hırvatistan’daydı, ayağında bir problemi vardı. Ayağına tabanlık takıldı. Esra ağır bir ameliyat geçirdi. Eylül ayındaki Avrupa finaline yetişmesini ümit ediyoruz. Eczacıbaşı’ndan Mesude de ayağından ufak bir operasyon geçirdi 20 gün sonra aramızda olacak. Genç milli takıma katılacak birkaç oyuncu ile eksiğimiz kalmayacak. Çalışmalarımız iki takım halinde son derece planlı programlı güzel bir atmosferde geçiyor" diye konuştu.

Öte yandan, Marmaris’teki kampın ardından, Mayıs’ın 25’inde Dalaman’a geçip bir hafta kaldıktan sonra, bayan voleybolcuların 31 Mayıs’ta kampı sona erecek. Filenin Sultanları, birkaç günlük izinin ardından, 5 Haziran’da İstanbul’da toplanıp 12 Haziran’da Boris Yeltsin Turnuvası’na katılmak için Rusya’ya hareket edecekler.

İHA
Yayın Tarihi : 17 Mayıs 2005 Salı 13:19:09
Güncelleme :17 Mayıs 2005 Salı 14:50:16


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?