30
Mayıs
2024
Perşembe
MARMARİS - MUĞLA

Film gibi kaçakçılık operasyonu

Muğla'nın Marmaris ilçesi ile Rodos arasında göçmen kaçakçılığı yapan 7 kişi yakalandı. Operasyonda, 12 kaçak göçmen de gözaltına alındı. 

Aydın'ın Kuşadası ilçesinde oturan A.A. (50) isimli zanlının örgütlü göçmen kaçakçılığı yaptığı ihbarını alan polis, zanlıyı takibe aldı. A.A. isimli zanlı, Afganistan, Pakistan ve Irak uyruklu göçmenleri önce İstanbul'a ardından araçlarla Muğla'nın Marmaris ilçesine getirdi. Marmaris-Rodos arasında bulunan anayoldan 3 saatlik bir yürüyüş sonrası Marballe Gebe Kilisesi koyuna getirildiler. Koyda bulunan mağaraya yerleştirilen 12 göçmen, burada Rodos'dan gelecek Zodyak botu beklemeye başlandı. Bu arada 6 kişilik zodyak botla koya yaklaşan Yunanlı balıkçı ise, denizin aşırı dalgalanması nedeniyle kıyıya yanaşamadı. Yunanlı balıkçı, havanın kararması nedeniyle polisin yaptığı operasyonu fark edince kaçtı. 

Polis, yaptığı "Dikiz Aynası" operasyonunda, örgüt lideri A.A. (50) ile Ş.F. (35), M.Ş.O. (26), M.K. (44), Y.K. (36), M.Y. (40) ve B.H.M. (33) adlı 7 zanlıyı yakaladı. Polis, zanlıların bazılarını Marmaris ve İstanbul'a ele geçirdi. Zanlılar ile birlikte 12 kaçak göçmen de gözaltına alındı. Zanlıların, kaçak göçmenlerden kişi başına 7 bin 500 dolar aldığı öğrenildi. Zanlıların üzerindeki PTT havale dekontları ve kaçakçılıkta kullanılan iki araca el konuldu. Yakalanan zanlılar, örgütlü olarak göçmen
kaçakçılığı yapmak suçundan bugün Marmaris Adliyesi'ne sevk edildi.

.
Yayın Tarihi : 21 Mart 2008 Cuma 12:28:53


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?