22
Mayıs
2024
Çarşamba
MARMARİS - MUĞLA

Fuhuş operasyonunda 9 tutuklama

MUĞLA'nın Marmaris İlçesi'nde, geçen cuma günü düzenlenen ‘Turkuaz’ adlı fuhuş operasyonu sonrasında mahkemeye çıkartılan 9 kişi tutuklanırken, 2 kişi serbest bırakıldı.

Muğla ve Marmaris Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Grup Amirlikleri tarafından Antalya, Muğla, Marmaris ve Bodrum'da 24 ayrı noktaya eş zamanlı olarak düzenlenen operasyonda 30 hayat kadınıyla, fuhuşa aracılık eden 15 kişi gözaltına alındı. Operasyon kapsamında gözaltına alınan yabancı uyruklu hayat kadınları sınır dışı edilmek için Yabancılar Şube Müdürlüğü'ne teslim edildi. Zanlılardan 4'ü polisteki sorgularının ardından serbest bırakılırken, S.K. (39), A.B. (51), B.O. (35), G.B. (32), M.S. (37), O.B. (35), T.Y. (30), M.Ç. (37), N.K. (43), A.A. (45) ve A.S. (26) dün Marmaris Adliyesi'ne sevk edildi. 

Yaklaşık 12 saat süren sorgunun ardından A.A. ve G.B. savcılıkça serbest bırakılırken, diğer 9 zanlı, nöbetçi mahkemece ‘çete kurmak, örgütlü insan ticareti yapmak ve uyuşturucu ticareti yapmak’ suçlarından tutuklanarak Muğla Cezaevi'ne gönderildi. Çetenin zengin işadamlarını hedef olarak seçtikleri ve hayat kadınlarıyla birlikte uyuşturucu ticareti yaptıkları tespit edildi.

Ukrayna, Romanya, Azerbaycan ve Bulgaristan gibi ülkerlerden iş bulmak vaadiyle genç kadınları Marmaris'e getirerek fuhuş batağına sürükleyen şebekeye ait ajandalarda, aralarında tanınmış işadamlarıyla turizmcilerin bulunduğu kişilerin de ifadelerinin alındığı açıklandı. Ayrıca Muğla'da ‘Laptop Hakan’ lakabıyla tanınan T.Y.'nin, maddi durumu iyi olmadığını belirlediği üniversiteli kız öğrencilerin çıplak görüntülerini çektiği, zorla tecavüz ettiği ve şantaj yaparak genç kızları zengin işadamlarına pazarladığı da belirtildi.

Hürriyet
Yayın Tarihi : 20 Mart 2007 Salı 15:40:28


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?