27
Mayıs
2024
Pazertesi
MARMARİS - MUĞLA

Göçmen kaçakçıları hakim karşısında

Muğla'nın Bodrum, Milas ve Marmaris ilçelerinde jandarma tarafından düzenlenen operasyonda, 20 mülteciyi yasa dışı yollardan yurt dışına çıkarmaya çalışan biri bayan 10 kişi adliyeye sevk edildi.

Bir ihbarı değerlendiren güvenlik güçleri, Bodrum'un Ortakent beldesi, Turgutreis beldesinin Akyarlar ve Karaincir mevkileri ile Milas ve Marmaris ilçelerinde operasyon başlatmıştı.

Yaklaşık bir aylık çalışma sonucu başlatılan operasyonda, yasa dışı yollardan yurt dışına çıkmaya çalışan biri ailesinin refakatinde küçük kız çocuğu olmak üzere Afgan uyruklu 20 mülteci yakalandı. Sahil güvenlik ekipleri operasyonda organizatör oldukları iddiasıyla biri bayan 10 kişiyi de gözaltına aldı. Olayda, dört zodyak bot, şişirilmiş şampiyeller ele geçirilirken, iki otomobile de el konuldu. Ayrıca göçmen kaçakçılığı olayı ile farklı noktalarda ev kiralandığı tespit edildi. Organizatör oldukları

gerekçesi ile gözaltına alınarak Akyarlar Jandarma Karakolu'na getirilen zanlılardan bayan A.Ç. (31) ile diğerleri "Örgütlü olarak göçmen kaçakçılığı" iddiasıyla adli mercilere sevk edildi.
 

iha
Yayın Tarihi : 2 Nisan 2009 Perşembe 13:55:18


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?