23
Mayıs
2024
Perşembe
MARMARİS - MUĞLA

Hanutçulara büyük ceza

Turizmin yıllardır önüne geçilemeyen sorunlarından biri olan hanutçuluk, yapılan yeni düzenlemeler ve alınan kararlar ile önlenmeye çalışılıyor.

Yabancı ve yerli turistler kadar halkın da şikayetçi olduğu, hukuki eksiklikler ve caydırıcı düzenlemelerin olmaması nedeni ile yıllardır devam eden bu uygulama Marmaris Belediyesi’nin aldığı bir takım radikal kararlar ve uygulamalar ile ortadan kaldırılacak.

Marmaris Kaymakamlığının Valilik onayı ile aldığı, 1 Sayılı Hanutçulukla Mücadele Yönergesine göre İlçe Emniyet Müdürlüğü ve Zabıta Amirliğince oluşturulan sivil ve resmi ekipler tarafından kamera ile hanutçuluk yapan işyerleri görüntülenerek anında tutanak tutuluyor.

Birinci tespitte 5 gün kapatma, tekrarında 10 gün kapatma, üçüncü kez tekrarında ise işyeri ruhsatı iptal cezası uygulamasına gidileceğini açıklayan yetkililer, Zabıta Talimatnamesi’ne bir madde ekleyerek, hanutçuluk halinde tutulan zabıt tutanağının encümene sevki ile aynı cezai işlemlerin de uygulanmasının mümkün hale getirildiğine dikkat çektiler.

Her gün düzenli olarak yapılan tüm bu denetimlerle Marmaris Belediyesi yetkilileri hanutçuluğun tamamen ortadan kaldırılmasını ve nitelikli turizmin arttırılmasını amaçlıyor.

Sezon başında olması nedeniyle önemli bir uyarı olarak görülen cezalar, gerek halkımız gerekse nitelikli bir turizm hareketini isteyen esnafımız tarafından büyük destek görüyor. Belediye ekiplerinin bu çalışmaları o kadar etkili oldu ki çevre ilçelerde bulunan turizm beldeleri de başarılı uygulamanın sırrını öğrenmek amacıyla aşağıda bir örneğini sunduğumuz başvurularda bulunmaya başladılar.



Kenthaber
Yayın Tarihi : 11 Mayıs 2005 Çarşamba 18:25:32
Güncelleme :16 Mayıs 2005 Pazartesi 13:15:09


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?