18
Mayıs
2024
Cumartesi
MARMARİS - MUĞLA

Hanutçulara ceza yağdı

Marmaris Belediyesi tarafından yazılı olarak uyarılmalarına rağmen hanutçu bulunduran 36 işyerine, 3’er gün süreyle kapatma cezası verildi.

Marmaris Belediye Başkanı Ali Acar, sezon öncesi bütün işyerlerine yazılı bir genelge göndererek, turisti rahatsız edici, teşrifatçılığı yanlış yorumlama ve turistin serbestçe alışveriş yapmasını engel olucu davranışlara başvurulmamasını istemişti. Belediye genelgesine rağmen, hanutçu bulunduran ve bu yolla turistleri rahatsız eden işyerleri, kamera ve sivil zabıta ekipleri tarafından tespit edilerek, 36 işyerine 3 gün süreyle kapatma cezası verildi. Belediye Başkanı Acar, turisti rahatsız edici ve onların serbestçe alış-veriş yapma hakkına müdahale eden, bu yolla hanutçu bulunduran işyerlerine karşı uygulamaya koydukları yaptırım hakkında taviz vermeyeceklerini söyledi.

Marmaris’te hanutçu bulunduran ve bu yolla turisti rahatsız eden işyerleri ilk kez 3 gün, ikinci kez yinelenmesi halinde 10 gün süreyle kapatılıyor, üçüncü kez aynı hareketi yineleyenlerin ise çalışma ruhsatı iptal ediliyor.

İHA
Yayın Tarihi : 13 Mayıs 2005 Cuma 15:21:19
Güncelleme :16 Mayıs 2005 Pazartesi 13:14:06


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?