24
Mayıs
2024
Cuma
MARMARİS - MUĞLA

Hırsızlar güvenlik kamerasına takıldı

(ÖZEL HABER) 53 BİN TL'Yİ ÇALAN HIRSIZLAR GÜVENLİK KAMERALARINA YAKALANDI

Ankara'nın Polatlı ilçesinde yaşayan Sefer Atak isimli vatandaşın kamyon almak için banka kredisi ile çektiği 53 bin TL'yi çalan hırsızlar güvenlik kameralarına yakalandı.

Polatlı'da yaşayan 38 yaşındaki Sefer Atak'ın kamyon almak ve iş kurmak için bir bankadan çektiği 53 bin TL kendisini takip eden hırsızlar tarafından bir iş yerine girdiği sırada çalındı. Hırsızlar iş yerinin güvenlik kameraları tarafından saniye saniye görüntülendi.

Akrabası aracılığıyla bir bankaya kredi başvurusu yapan Sefer Atak kredinin onaylanmasının ardından arkadaşı aracılığıyla 53 bin TL'yi teslim aldı. Aldığı parayı siyah bir poşet içerisine koyan Sefer Atak Polatlı'nın en işlek caddesindeki Perpa iş merkezinde bir arkadaşının iş yerine uğradı. Bu sırada gömleğinde sarı bir leke olduğunu fark eden Atak gömleğini temizlemek üzere üst katta bulunan lavaboya çıktı. İş yerinin dış yüzeyinin camla kaplı olmasından dolayı Atak'ı takip eden hırsızlar Atak'ın her hareketini takip etti. İçerisinde 53 bin TL bulunan poşeti alt katta bırakan Atak'ın unutkanlığını fırsat bilen hırsızlar hemen iş yerine girdi.

Müşteri kılığında iş yerine giren hırsızlardan biri iş yeri sahibini oyalayıp alış veriş yaparken bir kişi ise dışarıda gözcülük yaptı. Daha sonra içeriye gelen diğer hırsız ise içi para dolu poşeti alarak iş yerinden hızlı adımlarla koşmaya başladı.

Hırsızların 53 bin TL'yi alıp iş yerinden uzaklaşmaları iş hanında farklı açılara yerleştirilmiş güvenlik kameraları tarafından saniye saniye görüntülendi.

53 bin TL'si çalınan Sefer Atak çektikleri krediyle kamyon almak ve kendi işlerini kurmak istediklerini belirterek, "Evimizi satmaya çalıştık ama satamadık. Sonradan akrabamız olan köylümüz kredi çekelim ortaklaşa ödeyelim dedi. Evi rehin verdik ve akrabamız şahsi kredi kullandı. Bankadan kredi çekmek için işlemlerimizi yaptırdık. 85 bin TL kredi çektik elimize 83 bin TL geçti 20 bin TL'sini krediyi çeken akrabamıza verdik. Kalan 53 bin TL'yle de kamyon alıp kamyonculuk yapacaktık. Kamyonu bulduk ancak

parayı banka tedarik edemediği için Pazartesi günü gelmemizi söylediler. İşlemlerimiz Perşembe günü bitti Pazartesi de kamyon almak için para lazım oldu. Akrabamızı aradım ve parayı bankadan çekelim dedim. Akrabamız geldi ve sabah 10.00 gibi bankaya geldik. Banka yetkilileri şu an para yok 11.00 gibi gelin dedi. Ben de krediyi çekecek olan akrabamla birlikte zaman geçirmek için dolaştım. Zaman dolduğunda akrabama parayı çekip gelmesini söyledim. Arkadaşım parayı çekti ve bir yerde buluşmak üzere

kararlaştırdık. Daha sonra bir arkadaşımızın dershanesinde buluşup parayı 53 bin TL'yi teslim aldım. Parayı siyah bir poşete koymuştum ve bir arkadaşımın iş yerine uğradım. Arkadaşımın işyerine uğradığımda gömleğimdeki lekeyi fark ettim ve lavaboya çıktım. Poşeti iş yerinde bir yere bıraktım iş yeri sahibi arkadaşımın da poşette para olduğundan haberi vardı. İş yerinin dış cephesi tamamen cam kaplı olduğu için dışarıdan içerisi rahatlıkla gözüküyordu. Ve hırsızlar da parayı nereye koyduğumu muhtemelen

dışarıdan izlediler. O sırada dışarıda birkaç kişi olduğunu güvenlik kameralarından da gördük. Ve güvenlik kameralarından izlediğimiz görüntülerde 3-4 kişinin beni takip ettiği görülüyor. Arkadaşımın iş yerine girip bir şeyler alma bahanesiyle arkadaşımı oyaladılar ve o karmaşayla birlikte parayı alıp kaçtılar. Parayı alıp kaçmaları iki dakika sürüyor" diye konuştu.

 

'PARAYI ÇALAN ŞAHISLAR BANKANIN GÜVENLİK KAMERALARINDA DA VAR'

Aynı şahısların görüntüsünün bankanın güvenlik kamerasında da kaydedildiğini söyleyen Atak, "Ben bankaya gitmedim ama bankanın güvenlik kamerası görüntülerini izlediğimizde şahısların ilk başta iki kişi olduğu diğerlerinin aşağıda beklediği banka içerisinde de iki kişinin arkadaşımı takip ettiği görülüyor. Bankadan itibaren arkadaşımı nasıl takip ettiler oradan tekrar beni nasıl buldular anlamak zor. Emniyet mensupları paranın çalındığı iş yerinde herhangi bir inceleme yapmadı" ifadelerini kullandı.

Polisin olaya ilgisiz kaldığını iddia eden Atak, "Parmak izi dahi almadılar. Burada para nasıl çalınır gibi serzenişte bulundular. Daha çok bizi suçladılar. Hırsızların hiçbir suçu yokmuş sanki biz suçluymuşuz gibi davrandılar. İş yerindeki görüntüleri polis bizden sonra aldı. Polisleri de biz yönlendirdik iş yerindeki kamera görüntülerini incelemek için" dedi.

 

'KEDİYİ TEKMELEYEN ÇOCUK YAKALANDI 53 BİN TL'Yİ ÇALAN HIRSIZLAR YAKALANMADI'

Atak, "Paranın çalınması psikolojimi bozdu ve Marmaris'e yerleşme kararı aldık. Gelmemizin tek nedeni paramızın çalınmasıydı. Hayatımızı bitiren son noktayı koyan olay oldu. İki tane çocuğumuz okuyor ve zor durumdayız" diye devam etti.

Sefer Atak'ın eşi Dilvin Atak ise televizyonlarda kedi tekmeleyen çocuğun hemen yakalanmasına rağmen 53 bin TL'yi çalan hırsızların görüntüsünün olmasına rağmen yakalanamamasına anlam veremediklerini belirterek; "Çevremizde parayı eşimin çaldığına dair dedikodular yapıldı. Bu kadar görüntü var madem hırsızlar neden yakalanmıyor denildi. Başkalarının iftirasına da uğradık. Hem bankanın borcunu ödedik üstüne evimiz de gitti. 20 yıllık emeğimiz bir anda yok olup gitti. Parayı çalanlar nasıl yakalanmıyor

anlam veremiyoruz. Çok mağdur olduk. Hayat şartları zaten çok zor ve bir de iş yapacağımız parayı çaldırdık. Eşim o parayla kamyon alacaktı. Bu kez ortalıkta kaldık ve çok zor durumdayız. Paranın çekileceğinden benim bile haberim yoktu bir tek eşim ve çekecek kişi biliyordu. Paranın o gün çalınması çok ilginç. Televizyonlarda kediyi tekmeleyen bir çocuk günlerce konuşuldu ve yüzü gözükmemesine rağmen yakalandı. 53 bin TL'yi çalan bir hırsız nasıl yakalanmaz anlayamıyoruz" diye konuştu.

(ÖZEL HABER) 53 BİN TL'Yİ ÇALAN HIRSIZLAR GÜVENLİK KAMERALARINA YAKALANDI
İHA
Yayın Tarihi : 25 Ekim 2010 Pazartesi 11:48:01
Güncelleme :25 Ekim 2010 Pazartesi 17:29:32


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?