19
Mayıs
2024
Pazar
MARMARİS - MUĞLA

Hollandalı çiftten engellilere yardım

ENGELLİLERİN HOLLANDALI MELEKLERİ

Hollandalı yaşlı çift Pierre ve Ans Spape, Muğla'nın Marmaris İlçesi'ndeki ihtiyaç sahibi fiziksel engellilerin umudu oldu.

İşlettikleri inşaat firmasını kapatıp emekli olduktan sonra, 7 yıl önce Marmaris’in İçmeler beldesine yerleşen 70 yaşındaki Pierre i Sparpe ile 68 yaşındaki eşi Ans Spape, Hollanda’dan son 3 yılda getirdikleri 4 akülü engelli arabasını ihtiyacı olan Türklere hediye etti.

Ans Spape, 4 bin 500 Euro değerindeki arabaları Marmaris’e getirip, bağışlamaya devam edeceğini söyledi. Ans Spape, kendisini bu örnek davranışa iten sebebi anlatırken şunları söyledi: “Eşimle yılın 8-9 ayı İçmeler’de, yılın kalan bölümünde ise Hollanda’da yaşıyoruz. Burayı çok seviyoruz. Sanki burada hayata yeniden başladık. Ancak böylesi güzel bir yerde bir gün, ayakları olmadığı için yerlerde sürünen birini görünce içimiz parçalandı. Hollanda’ya gittiğimizde bu akülü araçlardan bir tane alıp, o kişiye vermek oldu. Daha sonra çevremizi araştırdık, maddi durumları nedeniyle benzeri ihtiyaçlarını gideremeyenleri bulduk. Onlar için 3 araç daha getirdik. Engelli olup da araçları bulunmayan, ekonomik durumu iyi olmayanlar için yeni arabalar getirmeyi düşünüyoruz.”

Kas erimesi nedeniyle ayakları tutmayan 13 yaşındaki ilköğretim öğrencisi Tayfun Kurucu ile sağ ayağı sağlık sorunları nedeniyle diz kapağının altından kesilen 60 yaşındaki emekli Mustafa Kemal Işılak, Spape çiftinin kendilerine hediye ettiği araçların hayatını kolaylaştırdığını belirtti.

Küçük Tayfun, duygularını “ Kimsenin yardımı olmadan aracımla gezebiliyorum. Artık evde koltukta yada yatağımda hapsolmaktan kurtuldum. Hollandalı yardımsever büyüklerime teşekkür ediyorum” diye dile getirirken, Mustafa Kemal Işılak da, “Ayağım kesileli yıllar oldu. Bu sebeple, ben de yıllarca evime hapsoldum. Şimdi bu araba benim hayatım. Bu hayatı daha önce yaşayabilmek için ne param vardı ne de yardım eden. Spape’ler kadar vicdan sahibi, yardımsever çıkmadı. Onun için ne desem bilmiyorum. Spape çifti, insan değil sanki birer melek” diye konuştu.

ENGELLİLERİN HOLLANDALI MELEKLERİ
ENGELLİLERİN HOLLANDALI MELEKLERİ
İHA
Yayın Tarihi : 15 Kasım 2009 Pazar 13:19:04
Güncelleme :15 Kasım 2009 Pazar 22:39:38


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?