23
Mayıs
2024
Perşembe
MARMARİS - MUĞLA

İkinci Bahar Huzurevi'nden bir portre

Marmaris Belediyesi İkinci Bahar Sosyal Tesisleri’nde hayatını sürdüren konuklardan birisi de Mücahit Çevik...

22 senedir Marmaris’te yaşayan Çevik, 15 yıl kuyumculuk sektöründe çalıştıktan sonra sağlık problemleri nedeni ile işini ve evini, sahip olduğu her şeyi kaybetmiş. Çalışamaz duruma gelince de Marmaris Belediyesi yetkililerinin kendisi için tahsis ettiği yerde kalmış.

Çarşı içindeki Bedesten’de 15 metrekarelik bu dükkanda 4 sene boyunca, çevre esnafının yardımlarıyla yaşayan Mücahit Bey, Marmaris Belediyesi Halkla İlişkiler Birimi Sorumlusu Belma Karabenli’nin girişimleri ile şimdi yeni bir hayata adım atmış.

Sağlık kontrolleri için İzmir’e gönderilen, Ahu Hetman’da ve Marmaris Devlet Hastanesi’nde gerekli tetkikleri yapılan Mücahit Çevik, şu anda Huzurevi sakinlerinin arasında bulunmaktan çok mutlu. Huzurevinde daha mutlu ve rahat olduğunu belirten Mücahit Çevik, şunları söyledi:

"Yaklaşık 4 sene Bedesten içindeki bir odada tek başıma yaşadım. Kimsem yoktu, çevremdeki insanların yardımıyla yaşıyordum. Kış aylarında dükkanlar kapanıp el ayak çekilince daha da mağdur duruma düşüyordum. Sağlık sorunlarım iyice artmıştı. Protez takılan ayağım kötü şartlar nedeni ile mikrop kapmıştı. Yeşil kartım ile ilgili problem yüzünden ilaçlarımı alamaz olmuştum. Hangi kuruluşa müracaat ettiysem, hep geri çevrildim. Sağolsunlar belediye çalışanları bana çok yardımcı oldu. Burada tek başıma kaldığım bir odam var. Düzenli olarak yemek yiyebiliyorum. Tüm sağlık çalışanları ve diğer personel bana çok yardımcı oluyor. Burada her yönden çok daha mutluyum. Tüm çalışanlara teşekkürlerimi sunuyorum. Hepsine minnettarım.”


Kenthaber
Yayın Tarihi : 6 Mayıs 2005 Cuma 17:18:53
Güncelleme :6 Mayıs 2005 Cuma 17:37:15


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?