19
Mayıs
2024
Pazar
MARMARİS - MUĞLA

İskoçyalı turistler ortalığı birbirine kattı

Marmaris ilçesinde, İskoçyalı turistler ortalığı birbirine kattı. Marmaris'in ünlü barlar sokağında bir diskoya kız arkadaşlarıyla eğlenmeye gelen 28 yaşındaki Mark Puch ve arkadaşı 19 yaşındaki Robert Hamilton alkolü fazla kaçırınca taşkınlık yapmaya başladı.

İddiaya göre, İskoçyalı turistler diskonun güvenliği tarafından dışarı çıkartılmak istendi. Ancak aşırı alkollü olan turistler dışarı çıkmak istemedi. Olayın büyümesi üzerine etrafındakilere saldıran İskoçyalılar bodyguard'larla tartışmaya başladı. Zorla dışarıya çıkarılan turistler dışarıda da taşkınlık yapmaya devam etti. Güvenlik görevlileri tarafından sakinleştirilmeye çalışılan turistler kendilerine müdahalede bulunan görevlilerle tartıştı.

Bu sırada kendilerine engel olmaya çalışan kız arkadaşları da arbede içinde kaldı. Tüm müdahalelere rağmen bir türlü sakinleştirilemeyen aşırı alkollü gençler özel güvenlikçilerin müdahalesiyle karşı karşıya kaldılar. Arbede sırasında Robert Hamilton başına şiddetli darbe aldı.

Sinirlerine hakim olamayan Mark Puch diskonun kapılarını tekmelemeye başladı. Kapının açılmaması üzerine aşırı alkollü olan Hamilton yoldan geçen vatandaşlara saldırmaya başladı. Olay yerine gelen polisler ve özel güvenlikçiler biber gazı sıkarak duruma müdahale etti. Arbede sırasında kafası yarılan diskonun bodyguard'ına 112 Acil Servis ekipleri müdahale etti.

İskoçyalı turistler ise zorla Marmaris Devlet Hastanesi'ne götürüldükten sonra ifadeleri alınmak üzere Çarşı Polis Merkezine götürüldü.

iha
Yayın Tarihi : 26 Temmuz 2009 Pazar 12:11:08


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?