19
Mayıs
2024
Pazar
MARMARİS - MUĞLA

İsveç Büyükelçisi Marmaris'te

Muğla’nın Marmaris ilçesine gelen İsveç Büyükelçisi Christer Asp, Marmaris Kaymakamı Alaaddin Serdar Polat’ı makamında ziyaret etti.


Son yıllarda İsveçli vatandaşların Antalya civarından Marmaris ve çevresine doğru kaydığını tespit ettikleri için Marmaris’i tanımak amacıyla geldiklerini söyleyen Asp, aynı zamanda Türkiye’nin Avrupa Birliğine girmesinin tahmin edilenden daha yakın bir tarih olduğunu ifade etti. Asp, “Ben buraya ilk defa geliyorum geldiğim zaman anladığım şu oldu İsveçli turistler Antalya ve Alanya civarlarında çok ağırlıklıydılar yavaş, yavaş Türkiye’nin bütün turistik yerleri gibi farklı yerlerin önem kazanmaya başladığını gördüm. İlk gittikleri yerlerden birazda değişiklik yapmak için Marmaris ve çevresine gelmeye başladılar. Ben bu ilk ziyaretimde bunu anladım çünkü buralarda çok güzel, İsveçli turistlerinde buraları görmesi gerekiyor. Bunu bizzat anladım. Sadece İsveçli turistler değil İsveçli şirketler, belediyeler buraya gelip keşfetmeye başladılar. Bu yüzden benim buraya gelip sayın Kaymakam Bey tarafından kabul edilmem Vali beyi görmem çok önemli böylece iyi işbirliğimizin devamı için bende tanışmış bölgeyi tanımış olup, bu geziyle yöneticileriyle bir araya gelme şansına erişiyorum. Benim gibi büyükelçilerin Türkiye’nin tamamını tanımak çok önemli biz başkent dışında Türkiye’nin başka yerlerini de görüp tanımak istiyoruz” dedi.


Türkiye’nin Avrupa Birliği üyeliği hakkında da konuşan Asp, şunları söyledi: “Bir gün Avrupa birliğine tam üye olacak olan Türkiye’nin tamamını tanımakta büyük elçi olarak bizlerin görevi. Bir açıdan bu Türkiye’nin başladığı değişimin ne hızla devam ettireceğine bağlı Avrupa birliğine şu tarihte Türkiye girecek diye bir şey söylemek istemiyorum ancak pek çok kişinin düşündüğünden çok önce bir tarih olacak”
Yapılan konuşmaların ardından Marmaris Kaymakamı Alaaddin Serdar Polat ve İsveç Büyükelçisi Christer Asp birbirlerine hediye vererek Türkiye ve İsveç arasında dostluklarını pekiştirdi.

iha
Yayın Tarihi : 16 Eylül 2008 Salı 22:27:12


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?