27
Mayıs
2024
Pazertesi
MARMARİS - MUĞLA

Karacasöğüt’e modern iskele

Yat turizminin en önemli merkezlerinden Muğla’nın Marmaris ilçesine bağlı Karacasöğüt köyü sahiline yeni iskele yapılıyor. İskelenin yapılacağı yerde incelemelerde bulunan Muğla Valisi Dr. Ahmet Altıparmak, yetkililerden bilgi aldı.

Vali Altıparmak, Marmaris Kaymakamı Serdar Polat ile birlikte incelemelerde bulunduğu Karacasöğüt’teki nizami olmayan ve yat turizmine gerektiği şekilde hizmet veremeyen eski iskelenin olduğu yere yapılacak yeni iskele ilgili olarak köy muhtarı Mustafa Balcı ve yatçıların görüşlerini aldı.

Karacasöğüt köyü ve çevresindeki incelemeleri konusunda bilgi veren Vali Altıparmak, “Yat turizmi, Muğla ve ülkemiz turizmi için hayati önem arz etmektedir. Yat turizmi kanalıyla sağlanan gelirlerin artması için yat turizmine sunulan kaliteli altyapı hizmetlerinin büyük önemi bulunmaktadır. Bunun için de, genel bütçe ödeneklerinin yanında, yerel bütçe imkanları da zorlanarak, yat turizminin ihtiyacı için gerekli olan alt yapı tesislerinin yapımına büyük önem verilmektedir. Gökova Körfezi’nde, yat turizminin en önemli uğrak noktalarından birisi olan Karacasöğüt köyündeki mevcut iskelenin önceden nizami olarak yapılmadığı için bu iskelenin yerine, Valiliğimizin koordinasyonunda yapılması planlanan modern iskelenin bir an evvel tamamlanarak yat turizminin hizmetine sokulmasını hedefliyoruz. İskelenin yapımı, Muğla İl Özel İdaresi, Marmaris Kaymakamlığı Köylere Hizmet Götürme Birliği arasında imzalanacak bir protokol çerçevesinde gerçekleştirilecek. İskele hizmete verildiğinde, mavi yolculuklarıyla ünlü yat turizmine çağdaş alt yapı hizmeti verilebilecek” dedi.

Yeni inşa edilecek iskele için İl Özel İdaresi bütçesinden 400 bin lira ödenek ayrıldığı, iskelenin önümüzdeki sezona yetiştirilebilmesine çalışılacağı belirtildi. Muğla Valisi Altıparmak, incelemeleri sırasında, Gökova Yelken Kulübünü de ziyaret ederek, yöneticiler ve sporcularla da sohbet edip, sporcuların gösterilerini izledi.

 

iha
Yayın Tarihi : 12 Ağustos 2009 Çarşamba 14:42:23


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?