24
Mayıs
2024
Cuma
MARMARİS - MUĞLA

Kaymakamdan bayrak emri

Mersin’de Türk Bayrağı’na yapılan saldırı sonrası büyüyen tepkiler, Marmaris’te bir fuarın açılışına da yansıdı. MAREX 2005 Turizm Fuarı’nın açılışına katılan Marmaris Kaymakamı Cemalettin Özdemir, fuarın düzenlendiği otelin yetkililerine, otelden çıkana kadar Türk Bayrağı’nı asılı olarak görmek istediğini söyledi. Kaymakam Özdemir, fuar alanından ayrılmadan otelin ön cephesine dev bir Türk bayrağı asıldı.
MAREX 2005 Turizm Ekipmanları ve Gıda Fuarı 6. kez turizm sektörü temsilcileri ile buluştu. Geçen yıllarda olduğu gibi bu yılda Pineta Otel salonlarında gerçekleştirilen fuarın açılış programında ilk olarak konuşan Pineta Otelleri Yönetim Kurulu Başkanı Hüseyin Durmaz, konuşmasında Mersin’de Türk Bayrağı’na yönelik saldırıyı kınadığını söyledi. Durmaz’dan sonra kürsüye çıkan Marmaris Kaymakamı Cemalettin Özdemir ise, Hüseyin Durmaz’ın görüşlerine gönülden katıldığını ve kendisinden önce bu konuya değindiği için mutluluk duyduğunu söyleyerek, "Canımızdan, kanımızdan bayrağımıza hakaret edenleri lanetle kınıyorum. Barış atmosferi yaşanan ülkemizde iç veya dış düşmanlar bu iyi havayı bozmak istiyor. Bu içerdeki ve dışarıdaki düşmanlara hiçbir zaman fırsat vermememiz gerekiyor" dedi.
Konuşmasında otel yetkililerine de serzenişte bulunan Kaymakam Özdemir, "Burada büyük bir organizasyon yapılıyor ve bir bayrak bile asmamışsınız. Ben oteli terk etmeden burada bayrağı asılı olarak görmek istiyorum" diye konuştu.
Özdemir, fuar alanını terk etmeden otelin ön cephesine dev bir Türk bayrağı asıldı.
İHA
Yayın Tarihi : 25 Mart 2005 Cuma 14:48:35
Güncelleme :9 Nisan 2005 Cumartesi 13:06:32


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?