18
Mayıs
2024
Cumartesi
MARMARİS - MUĞLA

Kene ısırması diye gitti ilik kanseri çıktı

KENE ISIRMASI DİYE GİTTİ İLİK KANSERİ ÇIKTI

Osmaniye'de, kene ısırması sonrası gittiği hastanede ilik kanseri olduğu tespit edilen 13 yaşındaki Ümran Denizoğlu'nun yaşaması için umutlar ilik nakline bağlandı.

Ev hanımı anne Fatma Denizoğlu (40) ve Karayolları'nda işçi olarak çalışan baba Coşkun Denizoğlu (46), Ümran'a ilik ameliyatı için gerekli olan yaklaşık 50 bin TL'yi aramaya başladı.

Ümran'ın dramı, Mayıs 2008'de kene ısırmasıyla başladı. Kene ısırmasıyla hemen hergün bir başka kişinin hayatını kaybettiği günlerde meydana gelen olay üzerine anne Fatma Denizoğlu kızını alıp, hastaneye koştu. Osmaniye Devlet Hastanesi'nde yapılan tedavi sırasında alınan kan örneği, kene ısırmasının Ümran'ın sağlığını tehdit etmediğini, ancak, ölümcül ilik kanserine yakalandığını ortaya çıkardı. Küçük kız, daha teçhizatlı olan Adana Çukurova Üniversitesi Hastanesi'ne sevk edildi. Bir yıl boyunca hastanede tedavi görse de sağlığına kavuşamayınca, ilik nakline karar verildi.

Ümran'ın, annesi, babası, 16 yaşındaki ablası Ayşenur, 10 yaşındaki kardeşi Erdi ile birinci dereceden yakın akrabalarının ilikleri tarandı. Ancak hiçbirinin ilik örnekleri Ümran'a uymayınca, doktorlar son çare olarak kök hücre nakline başvurulması gerektiğini söyleyince, Denizoğlu ailesi, bu hafta başında, Ankara Üniversitesi Kemik İliği Bankası'na başvurdu. Doktorlar, kan testleri yapılan Ümran'ın sağlığına kavuşabilmesi için yurt dışından getirtilecek kök hücrenin nakledilmesinin zorunlu olduğu, bunun için ailenin yaklaşık 50 bin TL ödemesi gerektiğini söyledi.

Yaşadıkları drama son verecek maddi imkana sahip olmayan aile ne yapacağını düşünürken, Ankara dönüşü kızlarını, annesiyle birlikte Muğla'nın Marmaris İlçesi Armutalan Beldesi'ndeki teyzesinin yanına birkaç günlüğüne tatile gönderdi. Anne Fatma Denizoğlu, devletin tedavi ve yol masraflarını karşıladığını ancak, kök hücre alımı ile ilik nakline katkıda bulunmadığını belirterek, "Kendi imkanlarımızla gerekli parayı ödememiz mümkün değil. Hayırseverlerin yardımını bekliyoruz" dedi. Küçük Ümran da sağlığına kavuşmak, okuyarak doktor olmak istediğini söyledi.

Ümran'ın yaşadıkları, ilçedeki hayırsever ve duyarlı vatandaşları hemen harekete geçirdi. Armutalan'ı Güzelleştirme ve Dayanışma Derneği (ARDER) Başkanı Şennur Ünlü, Ümran'a yardım kampanyası başlattı, açtırdığı banka hesabına ilk bağışı yatırdı.

Gazetecilere konuyla ilgili açıklama yaparken gözyaşlarını yutamayan Ünlü, "Başta holding sahibi zenginlere sesleniyorum. Para her şey demek değil. İnsanlık daha önemli. O'nun için yardımda bulunacaklar, yüreklerine, vicdanlarına yayılacak huzur bunu çok daha iyi anlayacaklar" diyerek çağrıda bulundu.

KENE ISIRMASI DİYE GİTTİ İLİK KANSERİ ÇIKTI
İHA
Yayın Tarihi : 29 Nisan 2010 Perşembe 13:37:00
Güncelleme :29 Nisan 2010 Perşembe 14:49:29


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?