18
Mayıs
2024
Cumartesi
MARMARİS - MUĞLA

Kırk haramiler Turgut'ta mı yaşadı?

TURGUT’DAKİ AÇIK HAVA MÜZESİ TARİHE TANIKLIK EDİYOR

Marmaris’in asırlara tanıklık etmiş eski kale adıyla bilinen Turgut tepelerinde ki açık hava müzesi görenleri hayrete düşürüyor.

Marmaris’in doğa harikası Turgut Köyü her yıl binlerce yerli ve yabancı turisti konuk ediyor. Eskiden yurt savunması için inşa edilen kalede Kırkmerdivenler, zindanlar, demirlerle bağlanmış zincirler, mezarlıklar, kaya sütunları gibi çok eski yapıtlar mevcut. Hazinelerin saklandığına inanılan bu bölge, altın ve tarihi eser avcıları tarafından tarih edilmiş ama heybeti ve ihtişamı şimdi de görenleri büyülüyor. Jeep safarilerin uğrak yeri haline gelen eski kale, turistler tarafından büyük bir heyecanla ziyaret ediliyor.

ALİ BABA VE KIRK HARAMİLER TURGUT’DAMI YAŞADI ?

Dilden dile anlatılan ve bir efsaneye dönüştürülen kırk haramileri dünyada en çok bilinen efsaneler arasında yer almaktadır. Filmleri kitapları ve fotoğraflarıyla yıllar boyu ilgi odağı haline gelen ve Mezopotamya’da yaşadığına inanılan bu çeteye karşı Marmaris’in Turgut Köyü’nde asırlar önce var olan Kırkmerdivenler efsanesi yeni bir tartışma konusu yaratacağa benziyor.

TURGUT’DAKİ AÇIK HAVA MÜZESİ TARİHE TANIKLIK EDİYOR
TURGUT’DAKİ AÇIK HAVA MÜZESİ TARİHE TANIKLIK EDİYOR
İHA
Yayın Tarihi : 12 Nisan 2010 Pazartesi 13:15:04
Güncelleme :12 Nisan 2010 Pazartesi 18:51:22


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?