22
Mayıs
2024
Çarşamba
MARMARİS - MUĞLA

Komşuya 'kemençe' sürprizi

Muğla Valisi Hüseyin Aksoy’un, Rodos ve 12 Adalar Valisi Giannis Macheridis onuruna verdiği yemekte, Yunanlı Valiye kemençe ve horon sürprizi yapıldı.

Dedesi Giresunlu olan 12 Adalar Valisi’ne kendisi de Karadenizli olan Muğla Valisi unutulmaz bir Karadeniz gecesi yaşattı. Marmaris’te düzenlenen Sınır Ötesi İşbirliği Toplantısı’na katılan Rodos ve 12 Adalar Valisi, kaymakam ve oda temsilcilerine yoğun geçen toplantının ardından, Türk-Yunan dostluk gecesi düzenlendi. Muhteşem Marmaris manzaralı Tepe Restaurant’ta düzenlenen geceye, Muğla Valisi Hüseyin Aksoy ev sahipliği yaptı. Yunan ve Türk tarafından yaklaşık 200 kişinin katıldığı yemeğin ardından, 12 Adalar ve Muğla Valisi birbirlerine hediyelerini sundu.

Marmaris’te karşılaştıkları ev sahipliğinden oldukça memnun olduklarını dile getiren Yunanlı konuklara, gecenin sürprizi yine ev sahibi Vali Aksoy’dan geldi. Dedesi Giresunlu olan, Karadenizli Yunan Vali Giannis Macheridis için Trabzon doğumlu Muğla Valisi Hüseyin Aksoy, kemençeli, horonlu bir gece yaşattı. İki vali de horon tepmeyi bilmediği için, hareketli Karadeniz parçalarına oturdukları yerden eşlik etti. Sık sık iki halk arasında kültürel yakınlıkların olduğunun dile getirildiği gecede, Yunanlı misafirler Türkçe şarkılar seslendirip, iki ülke arasındaki dostluk köprülerini sağlamlaştırdı.

İHA
Yayın Tarihi : 3 Nisan 2005 Pazar 17:00:03
Güncelleme :8 Nisan 2005 Cuma 16:59:58


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?