18
Mayıs
2024
Cumartesi
MARMARİS - MUĞLA

Komşuyla ortak AB projesi

Avrupa Birliği'nin (AB) birbirlerine kıyısı olan ülkeler arasındaki kalkınmayı sağlayacak Interrek III A Projesi çerçevesinde, Marmaris'in beldesi Armutalan Belediyesi ile Yunanistan Oniki Adalar Tilos Belediyesi arasında karşılıklı işbirliği çalışmalarında projeler karşılıklı kabul edildi. Projenin Temmuz ayı sonuna kadar bütçelendirilerek AB'ye sunulacağı bildirildi.

AB'nin proje çerçevesinde ayırdığı 4.3 milyon Euro bütçeden yararlanmak için Armutalan ve Tilos Belediyesi yetkileri karşılıklı ziyaretler düzenleyerek ortak bir proje üzerinde çalışma yaptı. 6 aylık bir çalışma sonucunda, ortak projeler belirlendi. Armutalan Belediyesi'nin 8, Tilos Belediyesi'nin 6 projesi karşılıklı temaslarla kabul edildi. Bu çalışmalarla ilgili bilgi veren Armutalan Belediye Başkanı Muhammet Ünlü, "Kardeşlik ve işbirliği olarak karşılıklı gidip geldik. Daha önce hazırladığımız projeler Tiloslular tarafından kabul edildi. Ama projeler aşama aşama AB'ye sunulacak. Kabul edildiği taktirde fonlardan projeler için gerekli olan paralar alınacak. Açık olan konular için projelere en çok 80 bin euro, en çok 200 bin euro destek alınacak. Şu anda bizim 8 Tiloslular'ın 6 projesi var" dedi.

Tilos Belediye Başkanı Tasos Aliferis ise yaptığı açıklamada, bu zamana kadar aynı topraklarda, aynı ortak kültürü paylaşan iki ülke halkı düşmanlıkla değil, karşılıklı ekonomik kalkınmayla dost olmaları gerektiğini ifade ederek, "Bizim esas programımızda vatanseverlik, vatanımıza katkıda bulunmak silahla değil, ekonomik kalkınmayla olur. Avrupa Birliği'nin bizlere teklif ettiği yeni müzakere programı çerçevesinde, her iki beldemizde turizm yoluyla iktisadi bakımdan kalkınabilmesi için, gayet verimli ve ileriye dönük programlar hazırlanmaktadır. Programların gayesi ise komşuların birbirleriyle düşmanlık ve savaş havası içerisinde rekabet etmek değil bir barış ve işbirliği zihniyeti içerisinde müşterek çalışıp, iktisaden kendimizi toparlayıp, ilerlemektir. Bu hususta Avrupa Birliği fonlarından çok cazip fırsatlar var. Bizim görevimiz bu fonlardan proje üreterek faydalanmaktır" diye konuştu.

İHA
Yayın Tarihi : 15 Temmuz 2005 Cuma 18:02:24


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?