23
Mayıs
2024
Perşembe
MARMARİS - MUĞLA

Litvanyalı güzellerden misket şov

Litvanya Vilmus Üniversitesi Türkçe Öğretim Merkezi’nde, dil eğitimi gören Litvanyalı genç kızların oluşturduğu Türk Halk Dansları Grubu’nun gösterisi, Marmarisliler ve turistlerden büyük ilgi gördü.

Litvanya’da Türkçe dil eğitimi gören 20 öğrenci, Türk Büyükelçiliği’nin organizasyonuyla Marmaris’e geldi. Tanıtım amaçlı düzenlenen ziyarette, isimleri Litvanya’nın Sultanları (Sultans of Lithuania) olan ve öğrencilerden oluşan grup, Türk Halk Oyunları gösterisi sundu.

İlk gösterisini Liman Başkanlığı önünde sergileyen grup, Marmarisliler’den ve turistlerden büyük alkış aldı. Litvanyalı genç kızlar, Türkiye’nin değişik yörelerinden oyunlar sergilerken, Oğuz Yılmaz’ın şarkısı eşliğinde misket oynamaları ve hareketli şarkılarda göbek atmaları en beğenilen gösterileri oldu. Gösterileri hayranlık içerisinde seyreden turistlerden bazıları da Litvanyalı kızlara eşlik etti.

5 Haziran tarihine kadar Türkiye’de kalacak olan öğrenciler, Marmaris’in diğer beldelerinde de aynı gösterilerini sergileyecek.

İHA
Yayın Tarihi : 31 Mayıs 2005 Salı 13:22:41
Güncelleme :1 Haziran 2005 Çarşamba 14:08:48


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?