17
Mayıs
2024
Cuma
MARMARİS - MUĞLA

Marmaris: Mavi Otel ihalesi AKP'li Vekil Erdem'in kardeşine verildi

Mülkiyeti Muğla İl Özel İdaresine ait olan Marmaris İlçesi’ndeki Mavi Otel’in ihalesi dün yapıldı.
Muğla İl Özel İdare Müdürlüğü’nde gerçekleştirilen ihaleye Erdemler Limited Şirketi Yönetim Kurulu Başkanı İrfan Erdem’den başka iştirakçi katılmadı. Erdemler Ltd. Şt., yıllık 180 milyar bedelle Mavi Otel’in yeni işletmecisi oldu.

Muğla İl Daimi Encümen üyeleri huzurunda 170 milyar liradan ihaleye çıkartılan 3 yıldızlı otelin ihalesini 180 milyar teklifte bulunan İrfan Erdem aldı.

Marmaris Uzunyalı’da bulunan Erdem Otel’in sahibi ve AK Parti Konya Milletvekili Orhan Erdem’in kardeşi olan İrfan Erdem, bazı çevrelerin kardeşinin milletvekili olması nedeniyle ihaleye fesat karıştırdıkları yolunda iddiada bulunduğunu belirterek, "İhale açık ve şeffaf olarak yapılmıştır. Benden başka da katılan olmadığı gibi 170 milyar liraya alabileceğim ihaleyi Vali Hüseyin Aksoy’un ricası üzerine 180 milyar liraya aldım. Bir işletmeci olarak zor bir yükün altına girdim. Otelde en az 15 kişi çalışacak ve asgari gideri 250 milyar lira seviyelerinde olacak. Turizm sezonu kötü gittiği zaman bu yükün altından kalkamayız. Kardeşim Orhan Erdem ihale süreci boyunca hiçbir görüşme yapmamıştır. Hiç kimse de zaten kardeşim olduğunu bilmiyor. İddialar asılsızdır" dedi.

Mavi Otel’in işletmecilğini 10 yıl süreyle yapacak olan Erdemler Limited Şirketi, her yıl 180 milyar kira bedelini enflasyon oranında artışla ödeyecek. Otel 2 pafta, 192 ada ve 453 parselden oluşuyor. 3 yıldızlı olan ve 120 yatak kapasiteli Mavi Otel 2886 Sayılı Devlet İhale Yasası’nın 45. maddesine göre açık teklif ve artırma yolu ile kiralandı.

MUĞLA-(İHA)
Yayın Tarihi : 17 Nisan 2004 Cumartesi 19:35:16


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?