22
Mayıs
2024
Çarşamba
MARMARİS - MUĞLA

Marmaris 50 dereceyi gördü

Muğla'nın Marmaris ilçesinde aşırı sıcaklardan bunalan turistler plajlara akın etti. 50 dereceyi bulan hava sıcaklığı yüzünden plajlarda yoğunluk yaşandı.

Uzmanlar, çocuk ve yaşlıların, tansiyon, kalp, şeker gibi hastalığı olanların saat 11:00 ile 17:00 arası sokağa çıkmamasını öneriyor. Mecbur kalınmadıkça, sağlıklı insanların da dışarı çıkmaması, pamuklu ve açık renkli giysilerin tercih edilmesi, şapka takılmasını tavsiye eden uzmanlar, şemsiye kullanılması, bol sıvı tüketilmesi ve kesinlikle aşırı sıcakta alkol alınmamasını öneriyor.

Tatil için Marmaris'i tercih eden Norveç uyruklu Mona Hennıng, Marmaris'in şimdi çok sıcak olduğunu belirterek "Zaman zaman 50 dereceye ulaştığını duydum çok sıcak bir gün geçiriyoruz. Denize girerek ve duş alarak serinlemeye çalışıyorum daha önce Marmaris'te bulunmadım" dedi.

İngiliz turist Emıly Joyce ve Kim James ise Türkiye'yi ve özellikle Marmaris'i çok sevdiklerini belirterek "Aşırı sıcaklar bunaltıyor, biz de plajdan ayrılmayıp denize giriyoruz, burada eğleniyoruz. Bizim ülkemizde böyle şeyler yaşamak çok zor ayrıca Marmaris'te çok güzel arkadaşlar edindik. Bundan sonra da Marmaris'te tatil yapmaya geleceğiz" dediler.

Bir başka turist ise Marmaris'in güzelliklerine hayran kaldıklarını belirterek, Marmaris'in dünyanın en güzel yerlerinden biri olduğunu söyledi.
iha
Yayın Tarihi : 24 Temmuz 2007 Salı 18:42:32


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?