18
Mayıs
2024
Cumartesi
MARMARİS - MUĞLA

Marmaris Antalya'ya rakip oluyor

Her yıl binlerce takımın kamp yeri olarak seçtiği ve uluslararası turnuvalara ev sahipliği yapan Antalya’ya spor turizminde rakip olmak için kolları sıvayan Marmaris’te 4.5 trilyona mal olan olimpik yüzme havuzunun ardından yeni antrenman sahalarının yapılması için de 15 trilyonluk bir kaynak ayrıldı.

Kış aylarında da Marmaris’i canlandırmak için harekete geçen Marmaris Belediyesi ve Marmaris Belediyespor, spor turizmde önemli bir örnek teşkil eden Antalya ile yarışabilmek için atağa kalktı.

Futbol takımlarını da kamp dönemlerinde Marmaris’e çekmeyi hedefleyen yetkililer, Gençlik ve Spor Genel Müdürlüğü’nden tahsis yolu ile alınan Beldibi’ndeki sahaya antreman sahaları ve 10 bin kişilik bir stat ve bir salon daha yapmak için 15 trilyonluk bir kaynak ayırdı.

Ayrıca Marmaris Şehir Stadı’nı da tahsis yolu ile alan Marmaris Belediyesi stadın tribün kapasitesini artırıp sahasını düzenleyecek. Daha önceden Marmaris İçme Suyu Barajı alanında yapılan 4 saha ve Beldibi’nde yapımına başlanacak 2 saha ile Marmaris 6 antrenman sahasına kavuşacak.

Çalışmalar hakkında bilgi veren Marmaris Belediye Başkan Yardımcısı ve Marmaris Belediyespor Kulüp Başkanı Ercüment Aydın, 5 yılda spora 15 trilyonluk bir kaynak ayırdıklarını belirterek, "Marmaris’e 10 bin kişilik stat, 2 adet antreman sahası ve antrenman için kullanılacak 500 kişi izleyici kapasiteli spor salonu yapacağız ayrıca şehir stadı da yeniden düzenlenecek" dedi.

Marmaris’i sporun merkezi haline getirmek için Marmaris Belediyesi ve Marmaris Beldiyespor Kulübü’nün kolları sıvadığını ifade eden Başkan Aydın, "Türkiye’de benzerine az rastlanır nitelikteki Amiral Orhan Aydın Spor Salonu’nda birçok uluslararası turnuvalar düzenleniyor, bu Marmaris için yeterli değil. Geçtiğimiz günlerde şehir stadı ve Beldibi Sahası için Gençlik ve Spor Genel Müdürü’nden tahsis sözü aldık. Tahsisin gerçekleşmesinden sonra Beldibi Sahası’nı 10 bin kişilik bir stat haline getireceğiz. Ayrıca yatırımlarımız iki adet antreman sahası ve Beden Terbiyesi’nden alacağımız destekle 1 adet spor salonu yapımı ile devam edecek" diye konuştu.

Antrenman sahalarının ve stadın yapımının ardından Marmaris Belediyespor’un da büyük başarılara imza atacağını iddia eden Kulüp Başkanı Aydın, "Sezon başında karşılaştığımız şanssızlıklara rağmen şu anda oldukça başaralı bir takımız. Kendi sahamızda zemin nedeniyle Oyak maçını kaybettik. Stadın hali belli. Biz tahsisin ardından yapacağımız düzenlemeyle bundan sonra işi şansa bırakmayacağız. Amacımız 2. Lig A Kategorisi’ne çıkmak" dedi.

Marmaris’e önümüzdeki yıl büyük takımları davet edeceklerini bildiren Aydın, "Devre arasında büyük takımları Marmaris’e davet ederek, biz de bu işte varız mesajını vereceğiz. Ayrıca kendi takımımızda devre arasında gelen takımlarla hazırlık maçı yapma şansı bulacak" diye konuştu.

İHA
Yayın Tarihi : 1 Mart 2005 Salı 17:23:14


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?