19
Mayıs
2024
Pazar
MARMARİS - MUĞLA

Marmaris Belediye Başkanı çalışmalarını anlattı

Başkan İspirli, makamında bugün düzenlediği basın toplantısıyla, ilk 6 aylık icraatlarını ve içinde bulundukları sıkıntıları anlattı. Marmaris’e 2 kilometre uzaklıkta turizmden hakettiği payı alamayan, maddi imkanları kısıtlı bir beldede kış sezonunun zor geçeceğini ve kaynak bulmak zorunda olduklarını dile getiren İspirli, personel sayısının da yetersiz olduğunu dile getirdi.
Geride kalan 6 ay içerisinde belediyenin 950 milyar lira gelir, 750 milyar lira da gider bütçesi oluştuğunu anlatan İspirli, "Maddi imkanlarımız ve personel sayımız kısıtlı olduğu için ciddi bir tasarruf uyguladık. İlk hedefimiz, gelir gider dengesini sağlamaktı ve bunu başardık. Bu imkansızlıklar içerisinde belediyeye 1 itfaiye arazözü, bir kamyon, sinek ile mücadelede kullanmak için bir araç ve 60 çöp konteynırı, acil durumlarda ve deprem anında kullanılmak üzere bir de tam donanımlı konteynır aldık. Bu konteynır sayısını 3’e çıkartmak istiyoruz çünkü, bölgemiz 1. dereceden deprem bölgesi. 46 personel ile birlikte 24 saat özverili bir çalışma yürütüyoruz. Kış sezonunda Marmaris’te olduğu gibi beldemizde de hiç bir hareket yaşanmıyor. Kış turizmini geliştirmek zorundayız. Geçen yıl başlatılan spor turizmine de önem verip süper lig takımlarının bölgemizde kamp yapmasını sağlamalıyız. Biz, Beldibi Belediyesi olarak bu yönde çalışmalarımızı sürdürüyoruz ve bu kış içerisinde bir stadyum ile bir antrenman sahası yapacağız" dedi.


Marmaris Belediyesi öncülüğünde geçtiğimiz yıllarda kurulan, Marmaris Belediyeler Birliği’nin (Mariç-Belbir), Marmaris Barajı yapımında kullandığı kredilerden kaynaklanan borcu nedeniyle sıkıntılı olduklarını da anlatan İspirli, "Marmaris, Armutalan, İçmeler ve Beldibi belediyeleri olarak su gelirlerini Mariç-Belbir’e devrettik. Bu durumdan en zararlı biz çıktık. Çünkü bizim gelirlerimizin yüzde 30’u su gelirleriydi. Ancak devlete olan borç ve birliğin devamı için bu fedakarlığı gösterdik. Mariç-Belbir’in şu anda devlete 400 trilyon liranın üzerinde borcu bulunmaktadır. Bu borç elbette ödenecek ve bu kolay bir iş değildir. Bu borç eski yönetimler tarafından baraj yapımında kullanılan kredilerden kaynaklanmaktadır. Marmaris Barajı tamamlandığında ve su tutmaya başladığında, yapılan hizmetin büyüklüğü ortaya çıkacaktır. Ancak, 400 trilyonu aşan bu borcu ödemek pek kolay değil. Mariç-Belbir yönetimi, önümüzdeki aylar içerisinde devlete bir ödeme planı sunacak. Şu anda su paraları, bu birlikte toplanıyor. Aksi bir durum söz konusu olduğu takdirde 4 belediyenin de gelirlerine el konulabilir. Biz böyle bir şeyin olmasını ve konuşulmasını dahi istemeyiz" şeklinde konuştu.

iha-marmaris
Yayın Tarihi : 4 Ekim 2004 Pazartesi 14:22:40


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?