27
Mayıs
2024
Pazertesi
MARMARİS - MUĞLA

Marmaris Belediye MHK'ya gitti

Türkiye Futbol Federasyonu 2.Lig 2.Klasman Grubunda mücadele eden Marmaris Belediyespor yönetimi, Merkez Hakem Kuruluna başvurarak, geçtiğimiz Pazar Marmaris’te Turgutluspor ile oynadıkları ve 3-0 kaybettikleri maçın incelenmesini talep etti.

Karşılaşmada, orta hakem Barış Mekik ile yardımcısı Ceyhun Sesigüzel’in verdiği hatalı kararların skoru etkilediğini savunan siyah-beyazlı kulübün yönetimi, konuyla ilgili bir yazılı açıklama yayımladı.

Ligin kalan maçlarında maçlarını yönetecek hakemlerin de hassasiyetle seçilmesini isteyen yönetim, açıklamasında şu sözlere yer verdi: “Türkiye Futbol Federasyonu 2.Lig 2.Klasman grubunda mücadele eden Marmaris Belediyesi Gençlik Spor Kulübü olarak, 12.04.2009 tarihinde saat 14.30’da Marmaris Belediyesi Gençlik Spor – Turgutlu Spor Kulübü arasında oynanan futbol müsabakasında yapılan hakem hatalarından dolayı yaşananlar, camiamızı olumsuz bir şekilde etkilemiştir. Daha önceden kendi sahamızda oynadığımız ve kaybettiğimiz müsabakalar olmasına rağmen Marmaris Belediyesi Gençlik Spor Kulübü olarak sürdürdüğümüz erdemli spor anlayışını fairplay’e uygun olarak, müsabaka sonrası gerek rakiplerimizi gerekse müsabakaları yöneten hakem ve saha görevlilerini tebrik ve teşekkür ile uğurladık.

Ancak; 12.04.2009 tarihinde oynadığımız müsabakada görev alan İstanbul Bölgesi hakemlerimiz 2.Lig 2.Klasman Grubu müsabakaları’nın son haftalarına gelinirken bu müsabakaların ciddiyetini ve önemini kavrayamadıkları kulübümüz tarafından ne yazık ki gözlemlenmiştir. Ayrıca bundan önce de ligin ilk yarısında oynadığımız Alanyaspor müsabakasın’ın son dakika’sında atmış olduğumuz gol’ün iptal edilmesi, Marmaris Belediyesi Gençlik Spor Kulübü Yönetimi olarak bizi olayları farklı yorumlamaya ve düşünmeye itmiştir.Geçtiğimiz Pazar kendi sahamızda oynadığımız müsabakanın İlk yarısının 30.dakikasında skor 0–0 durumdayken Turgutlu Spor’un sol kanattan gelişen atağında ceza alanımıza doğru yapılan ortada, etrafında hiçbir rakip oyuncu bulunmayan savunma oyuncumuz Ali Gitmiş kontrolüne alıp uzaklaştırmak istediği top, kendi vuruşu sonrası kasıt dışı eline çarptı.

Müsabakanın orta hakemi yaklaşık 10 metre mesafede pozisyona hakim durumdayken devam kararı vermiş, ancak müsabakanın yardımcı hakemi ısrarla bayrak kaldırması ve ceza alanı köşe çizgisine doğru hareketlenmesi üzerine penaltı vuruşuna karar vermiştir. Orta hakemin, pozisyona hakim olmasına rağmen yan hakemin tesiri altında karar vermesi ve bu kararın maçın skoruna tesir etmesi Marmaris Belediyesi Gençlik Spor Kulübü Yönetim Kurulu ve teknik heyetimiz tarafından tepkiyle karşılanmıştır. Marmaris Belediyesi Gençlik Spor Kulübü Yönetim Kurulu olarak 12.04.2009 tarihinde saat 14.30’da oynanan müsabakanın Türkiye Futbol Federasyonu Merkez Hakem Kurulunca tekrardan incelenmesi ve sonucunun tarafımıza bildirilmesini istiyoruz.

Ayrıca 2.Lig 2.Klasman Grubu müsabakalarında çekişmeli geçen son 5 hafta’ya girilirken yükselme ve düşme mücadelesinde takımların puan tablosunda birbirine yakın olması ve Marmaris Belediyesi Gençlik Spor Kulübü’nün çok kritik bir durum da yer almasından ötürü Merkez Hakem Kurulu’ndan müsabakalarımıza atanacak hakemlerin daha hassasiyet ve ciddiyetle seçilmesini ısrarlı ve haklı olarak talep etmiş bulunuyoruz. Merkez Hakem Kurulu ve Türkiye Futbol Federasyonu’ndan yapmış olduğumuz uyarılarımızı, isteklerimizi hassasiyet ile incelemeleri ve bizi dikkatte almalarını bekliyoruz Marmaris Belediyesi Gençlik Spor Kulübü 2.Lig 2.Klasman Grubu’nda mücadele eden futbol takımımız her zaman olduğu gibi bundan sonra kalan müsabakalarında da onurlu, haysiyetli, arzulu ve dirençli oyununu aynen sürdürecektir. Marmaris Belediyesi Gençlik Spor Kulübü olarak umut ediyoruz ki oynayacağımız bütün müsabakaları da kazanıp 2.Lig 2.Klasman Grubu’nda önümüzdeki sene de mücadelemizi sergileyeceğiz”
 

iha
Yayın Tarihi : 15 Nisan 2009 Çarşamba 14:39:34


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?