19
Mayıs
2024
Pazar
MARMARİS - MUĞLA

Marmaris Belediyesi kaçak işyerlerine savaş açtı

Marmaris Belediyesi’nin, kaliteyi arttırmak, hanutculuğu önlemek ve işyerlerini kayıt altına almak için başlattığı çalışmalar hızla sürüyor. Belediyenin ilçede yaptığı çalışmalar sonucu 6 bin 500 işyerinden bin 170 tanesinin ruhsatsız olduğu ortaya çıktı.

Sadece Netsel Marina’da 20 tane ruhsatsız işyeri bulunduğuna dikkat çeken Belediye Başkanı Ali Acar, "Turizm işletme belgesi olan herkes mekan sahibi olmuş. Turizm işletme belgesi sadece Pine-Apple isimli restoranlar için geçerli. Diğerlerinin ne ruhsatları ne de belgesi var. Ruhsatsız ve mevzuatlara aykırı olan işyerlerine gereken uyarıları yaptık. Sezon sonu tekrar uyaracağız ve bu şekilde yeni sezonda mekan işletemeyeceklerini bildireceğiz. Uyarılarımızı dikkate almayan işyerlerini yeni sezonda kesinlikle açtırmayacağız" dedi.


Çarşı içerisinde yaşanan hanutçuluğun da önleneceğini kaydeden Başkan Acar, "Hiç kimse sokağın ortasına kadar tezgah açmayacak. Marmaris’te herkes turizmden kazanç sağlıyor. Bu nedenle turizmi baltalayıcı, mevzuatlara aykırı ve turistleri rahatsız edici tüm olumsuzluklar ortadan kaldırılacak. Zabıta ekiplerimizin, işyerlerine ve apartlara yönelik denetimleri sezon boyunca devam edecek. Bundan sonra hiç kimse istediği gibi at koşturamayacak" diye konuştu.

iha-muğla
Yayın Tarihi : 11 Ağustos 2004 Çarşamba 20:34:18


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?