20
Mayıs
2024
Pazertesi
MARMARİS - MUĞLA

Marmaris İnsan Hakları Kurulu toplandı

Muğla’nın Marmaris İlçesi İnsan Hakları Kurulu, 2004 yılı ilk olağan toplantısını gerçekleştirdi. Toplantıda Kaymakam Cemalettin Özdemir, "Marmaris’te insan hakları ihlali yok. Çünkü Marmaris, insan hakları ve kültürel gelişmişlik yönünden Türkiye ortalamasının üzerindedir" dedi.
Marmaris İnsan Hakları Kurulu, 2004 yılı ilk olağan toplantısını Öğretmenevi’nde Kaymakam Cemalettin Özdemir başkanlığında gerçekleştirdi. Bugün toplanan kurula Marmarisli İl Genel Meclisi üyeleri, İlçe Milli Eğitim Müdürü Züleyha Aldoğan, siyasi parti temsilcileri, Marmaris Belediyesi’nin avukatı ve sivil toplum örgüt temsilcileri katıldı. 2003 yılı Kasım ayında Avrupa Birliği uyum yasaları çerçevesinde yenilenen yönetmelik hakkında kurul üyelerine bilgi veren Kaymakam Cemalettin Özdemir, kurulun her ayın ilk 5 günü içerisinde düzenli olarak biraraya geleceğini ve vatandaşlardan gelen taleplerin değerlendirileceğini söyledi.
Marmaris’te insan hakları ihlali konusunda sıkıntının olmadığını dile getiren Özdemir, "Türkiye’de en çok ihlali kamu kurum ve kuruluşlarında çalışanlar yapıyor. Vatandaş çeşitli nedenlerden dolayı işini yaptıramıyor. Bu konuda kamu görevlilerinin eğitilmesi gerekir. Resmi nikahı bulunmayan kadınlar ise eşleri tarafından dövülüyor ve sokağa atılıyor. Sokaklarda dilenen çocuklar da, en çok ihlale maruz kalan insanlar olarak karşımıza çıkıyor. Özellikle büyük şehirlerde dilencilik çeteleri bu çocukların kollarını ve bacaklarını kırarak dilendiriyor. Bunları mutlaka yakından takip ederek çözmeliyiz. Marmaris’te bu ve benzeri olaylar yok. Çünkü Marmaris insan hakları ve kültürel gelişmişlik açısından Türkiye ortalamasının çok üzerinde. Biz yinede çalışmalarımızı titizlikle sürdürüp, en küçük bir müracaatı bile değerlendirerek kamuoyuna açıklayacağız. İlçemize gelen turistlerin de haklarını gözeteceğiz" dedi.
MUĞLA - İHA
Yayın Tarihi : 15 Haziran 2004 Salı 22:46:23


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?