25
Mayıs
2024
Cumartesi
MARMARİS - MUĞLA

Marmaris kavruluyor

MARMARİS KAVRULUYOR

Marmaris'te 40 dereceyi bulan hava sıcaklıkları yerli ve yabancı turistlerin plajlara akın etmesine neden oldu.

Sıcak ve nemli havanın bunaltıcı etkisinden kurtulmak isteyen yerli ve yabancı turistler soluğu plajlarda aldı. Gölgedeki hava sıcaklığı öğle saatlerinde Marmaris'te 40 dereceye kadar çıkarken ilçedeki nem oranı da yüzde 60’ı geçti. Sağlık Bakanlığı'nın hazırladığı nem oranına bağlı olarak hissedilen hava sıcaklığını gösteren tabloya göre, güneş altındaki sıcaklık 56 dereceye ulaştı.

Sıcak havanın etkisinden kurtulmak isteyen tatilciler bunaltıcı sıcakların etkisinden kurtulmak için sahillere, havuz başlarına akın etti, kendilerini serin sulara attı. Sokaklar gündüz saatlerinde boş kalırken soğuk su ve meşrubat ile dondurma satışlarında patla yaşandı

Meteoroloji yetkilileri, Marmaris'te kavurucu sıcakların hafta sonuna kadar devam edeceğini hafta sonuna kadar ise sıcaklıkların 3-4 derece artacağını bildirdi.

SICAK HAVALARDA BOL SU VE TUZLU SIVILAR TÜKETİLSİN

Öte yandan uzmanlar aşırı sıcaklarda mümkün olduğunca dışarı çıkılmaması uyarısında bulunurken özellikle kalp, şeker ve tansiyon gibi kronik hastalığı olanlarla yaşlı ve çocukların buna dikkat etmesi gerektiğini belirtiyorlar. Uzmanlar sıcak havalarda yapılması gerekenlerle ilgili şu uyarılarda bulundular; “Sıcaklığın en yüksek olduğu saatlerde dışarıya çıkmak zorunda olanlar mutlaka şapka takmalı, uygun kumaştan açık renkli giysiler giymeli ve yanlarına güneş şemsiyesi almalıdır. Geniş kenarlıklı şapkalarla açık renkli güneş şemsiyeleri bunun için uygundur. Zaman zaman ılık veya soğuk duş almakta yarar vardır. Güneş altında çalışanların mesai saatleri mümkün olduğunca sıcağın daha az etkili olduğu saatlere göre ayarlanmalı, bunun mümkün olmaması halinde bu kişiler uygun giysiler giyerek bol sıvı almalıdır.”

MARMARİS KAVRULUYOR
İHA
Yayın Tarihi : 17 Haziran 2010 Perşembe 15:31:04
Güncelleme :17 Haziran 2010 Perşembe 18:09:38


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?