18
Mayıs
2024
Cumartesi
MARMARİS - MUĞLA

Marmaris Müzesi 3 yıldır ziyaretçilerini bekliyor

2002 yılında meydana gelen hırsızlık olayının ardından kapısına kilit vurulan Marmaris Müzesi’nin yeniden ziyarete açılabilmesi için 100 milyar liraya ihtiyaç var.

Temmuz 2002 yılında müzeden 2 adet kandil çalınması olayının ardından güvenlik önlemlerinin yeterli olmadığı gerekçesiyle kapatılan Marmaris Müzesi, tam 3 yıldır yeniden ziyaretçilerine kavuşacağı günleri bekliyor.

Yaşanan hırsızlık olayının ardından Marmaris Kalesi ve Müzesi’nde; hırsızlık, yangın ve sabotaj ihtimaline karşı her türlü güvenlik önleminin alındığını belirten Marmaris Müze Müdürü Neşe Kırdemir, "Aralık 2002’de müzemiz yangın, hırsızlık ve sabotaja karşı kamera ve güvenlik sistemi kurularak güvenli hale getirildi. 2003 yılında kalenin açık mekanları koruma altına alındı. Şuanda teknik ve personel anlamında müzemizin hiçbir problemi kalmadı. Ancak müzemizin ziyarete açılması için teşhir alanlarının ve vitrinlerin yenilenmesi gerekiyor. 2003 yılının Temmuz ayında bu isteğimiz için ilgili Bakanlığa talepte bulunduk. Müzenin ziyarete açılabilmesi için ilgili prosedürün tamamlanması gerekiyor" dedi.

Müze yetkilileri, Marmarisli turizmcilerin ve tarih dostlarının Marmaris Müzesi’nin vitrinlerinin yenilenmesi için gerekli olan 100 milyar lirayı toplamaları halinde sezon içinde Marmaris Müzesi’ndeki tarihi eserlerin, Marmaris turizminin hizmetine sunulacağını belirtti.

İHA
Yayın Tarihi : 11 Mayıs 2005 Çarşamba 18:11:04


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?