22
Mayıs
2024
Çarşamba
MARMARİS - MUĞLA

Marmaris ormanlarına sabotaj!

Muğla'nın Marmaris ilçesi İçmeler Beldesi'ndeki ormanlık alan 5 ayrı noktadan yakılmaya çalışıldı. Vatandaşların ve itfaiye ekiplerinin zamanında müdahalesi ile yangın büyümeden kontrol altına alındı. Son bir hafta içerisinde Marmaris'teki ormanlara yönelik 3 ayrı sabotaj girişiminde bulunulması ise dikkat çekti. 

Edinilen bilgiye göre İçmeler Beldesi'ndeki mezarlık yakınında bulunan ormanlık alandan dumanların yükseldiğini fark eden vatandaşlar durumu itfaiye ekiplerine bildirdi. Akşam saatlerinde meydana gelen olay üzerine 4 ayrı noktadan başladığı belirlenen yangına ilk müdahaleyi vatandaşlar yaptı. İtfaiye ve Marmaris Orman İşletme Müdürlüğü'ne bağlı ekiplerinin de kısa sürede olay yerine ulaşması ile yangın kontrol altına alınarak, söndürüldü. Yangını söndürmeye çalışan vatandaşlar, siyah tişörtlü bir şahsın ormanlık araziye doğru kaçtığını öne sürerken, emniyet birimleri şahsı yakalamak için çalışma başlattı. 

Bu arada bazı vatandaşların arama çalışmalarına av tüfekleriyle katılması dikkat çekti. Ormanlık arazide kaçan şahsı arayan emniyet güçleri, havanın kararması nedeniyle bir sonuç alamadı. 

Mezarlık bölgesindeki yangının söndürülmesinin ardından Alo 177'ye Değirmenyanı Mevkii'nde de yangın başladığına yönünde ihbar geldi. Orman İşletme Müdürlüğü ekipleri Değirmenyanı'na ulaşınca ihbarın asılsız olduğu anlaşıldı. Bu arada saat 22:30 sıralarında yine İçmeler'de ilk yangının çıktığı yere yaklaşık 2 kilometre uzaklıktaki Pamucak Orman Kampı'nın üst kısmındaki ormanlık alanda bir yangın daha çıktı. Yangına zamanında müdahale eden Orman İşletme ve itfaiye ekipleri yangını söndürdü. İkinci
yangınında aynı şahıs tarafından çıkartıldığı düşünen emniyet güçleri, arazide geniş çaplı arama çalışması başlattı. İkinci yangının söndürülmesinin ardından ilk yangının çıktığı yerde bir yangın daha çıktığı yönünde bir asılsız ihbar daha yapıldı. İhbarların yapıldığı telefon numarasını tespit eden polis, numaranın sahibine ulaşmaya çalışıyor. 

Öte yandan İçmeler Beldesi'nde bir gün önce saat 21.00 sıralarında bir şahıs, ormanlık alanı yakmaya çalışırken fark edilmiş, ancak kaçmayı başarmıştı. Son olaydan bir hafta kadar önce ise Siteler Mevkii'nde bulunan jandarma lojmanlarının arkasındaki ormanlık alanı 5 ayrı yerden yakmaya çalışan A.Y. isimli şahıs uzun bir kovalamacanın ardından yakalanmış, çıkartıldığı mahkemece tutuklanarak cezaevine gönderilmişti. 

Marmaris'te bir hafta içerisinde 3 ayrı sabotaj girişimi olayının yaşanması dikkat çekerken, vatandaşlar ise yaşananları tedirginlikle izliyor. Emniyet güçlerinin kaçan şahsı yakalamak için arama çalışmalarını sürdürdüğü bildirildi.
iha
Yayın Tarihi : 8 Haziran 2007 Cuma 02:17:10


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?