19
Mayıs
2024
Pazar
MARMARİS - MUĞLA

Marmaris renklendi...

İnternationaler Yacht Club'un (IYC) düzenlediği "Kıds For Freedom" etkinlikleri çerçevesinde, 6 ülkeden 63 çocuk Marmaris'te buluştu. Önceki gün Marmaris'e gelen çocuklar, dün gece Back Street Bar'da düzenlenen eğlenceye katıldı.
Bu yıl 2.'si düzenlenen ve maddi durumu iyi olmayan, ailevi ve psikolojik problemi bulunan çocukların katılabildiği organizasyonda 6 ülkeden 63 çocuk, 1 hafta boyunca Marmaris koylarını yelkenli teknelerle gezecek. Almanya, Avusturya, Ürdün, Hollanda, Çek Cumhuriyeti ve Slovokya'dan gelen çocuklar, Türk çocuklarla birlikte ailelerden uzak, kendi ayakları üzerinde durmayı öğrenecek. Yaşları 10-15 arasında değişen çocuklar, alışverişlerini ve yemeklerini kendileri hazırlayıp, verilen yiyeceklerle bir haftayı tamamlamaya çalışacak. Denizde emniyet eğitimi, aynı ortamı paylaşma ve kimseye bağımlı olmadan hayatını sürdürebilme gibi konularda eğitim alacak olan çocuklar, dün gece Back Street Bar'da düzenlenen parti ile dans edip gönüllerince eğlendi.
IYC Direktörü Bernhard Blaha, amaçlarının din, dil ve kültür farkı gözetmeksizin dünya çocuklarının birarada huzurlu bir şekilde yaşayabileceklerini kanıtlamak olduğunu belirtti. IYC Direktörü Blaha, "6 ayrı ülkeden gelen çocuklar, bu program ile aynı tekneyi paylaşarak, din, dil ve kültür farkı gözetmeksizin kaynaşacaklar. Bu programa maddi durumu iyi olmayan, anne-babası ayrı ve psikolojik açıdan kötü durumda olan çocukların katılmasını sağladık. Böylece diğer çocuklara göre daha şanssız olan bu çocuklara da farklı şeyler yaşatma fırsatı yakaladık. Bu çocukların ayrıca, eğitimlerini de takip ediyoruz ve gerekli maddi desteği sağlayarak en iyi şekilde yetişmelerini istiyoruz. Bu sayede çocuklar, kendi ayakları üzerinde durmayı öğrenecek. Çocuklar burada her şeyi kendileri yapacak. Alışverişlerini kendileri yapıp, masalarını bile kendileri hazırlayacaklar" dedi.
iha-muğla
Yayın Tarihi : 12 Temmuz 2004 Pazartesi 11:36:11


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?