22
Mayıs
2024
Çarşamba
MARMARİS - MUĞLA

Marmaris'e mavi bayrak

Nitelikli plaj ve marinalara verilen uluslararası bir çevre ödülü olan ’Mavi Bayrak’ bu yıl gerekli kriterleri yerine getiren Marmaris Belediyesi önündeki halk plajına verildi.

Temiz, bakımlı ve donanımlı plajların almaya hak kazandığı mavi bayrağı işletmelere teslim etmek için Marmaris’e gelen Türkiye Çevre Eğitim Vakfı Genel Müdürü Erol Güngör, bayrak almaya aday ya da bayrağı alan işletme temsilcileri ile birlikte Martı Otel’de bir toplantı düzenledi.Genel Müdür Erol Güngör toplantıda yaptığı konuşmada mavi bayrak sahibi her işletmenin uluslararası kriterleri tam olarak sağlamaları gerektiğini belirterek bunun yanında çevre eğitim etkinliklerinin de artmasının daha bilinçli bir yönetim ve uygulama anlayışı yaratacağını vurguladı.

Marmaris’te genel kriterlerin takibinin yapılacağı bir birimin de varlığına ihtiyaç duyulduğunu belirten Güngör “Bu boşluğun nasıl giderilebileceğini tartışmamız lazım. Böylece bizimle Marmaris’te bulunan işletmeler arasındaki koordinasyon daha iyi sağlanacaktır” dedi.

Kenthaber
Yayın Tarihi : 11 Mayıs 2005 Çarşamba 18:17:55


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?