22
Mayıs
2024
Çarşamba
MARMARİS - MUĞLA

Marmaris'e modern mezbaha

Muğla'nın Marmaris İlçesi'nde belediye ve İller Bankası tarafından yaptırılan modern mezbaha binası, düzenlenen bir törenle hizmete açıldı. 

İçmeler Beldesi'nde bulunan eski mezbaha binasının ihtiyacı karşılayamaması ve ilkel koşullarda hizmet vermesi üzerine Marmaris Belediyesi tarafından Mayıs 2006'da yaptırılmaya başlanan yeni mezbahanın açılış törenine, Muğla Belediye Başkanı Osman Gürün, Marmaris Kaymakamı Cemalettin Özdemir, çevre ilçe ve beldelerin belediye başkanları, İller Bankası yetkilileri, kurum temsilcileri, ile vatandaşlar katıldı. 

Marmaris Belediye Başkanı Ali Acar, açılış töreninde yaptığı konuşmada ilçeye modern ve çağdaş bir tesis kazandırmanın mutluluğunu yaşadıklarını belirterek, mezbahanın yapımında emeği geçenlere teşekkür etti.
Marmaris Kaymakam Cemalettin Özdemir ise konuşmasında "Daha önce hizmet veren mezbaha ilkel şartlara sahipti. Bu bina ise Marmaris'e yakışacak şekilde son derece modern ve çağdaş. Dış görünümü itibariyle de mezbahadan çok akademiye benziyor. Sadece ilçe merkezine değil belde ve köylerin de et kesim ihtiyacına da cevap verecek bu mezbaha sayesinde illegal ve gayri sıhhi kesimlerin de önüne geçilecektir" dedi. 

Konuşmaların ardından binanın açılış kurdelesini, Kaymakam Özdemir, Ali Acar ve Osman Gürün birlikte kesti.
Küçükbaş ve büyükbaş hayvan padokları, küçükbaş hayvan kesim ünitesi, şüpheli et soğuk hava deposu, soğuk hava deposu, idari üniteler, laboratuar ve ön arıtma sisteminden oluşan Marmaris Belediyesi Mezbahasının 1 milyon 78 bin YTL'ye mal olduğu, monoray sistem aracılığıyla günde 220 küçükbaş hayvan ile 25-30 büyükbaş hayvan kesim kapasitesinin bulunduğu bildirildi.

İHA
Yayın Tarihi : 11 Aralık 2007 Salı 17:49:04


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?