23
Mayıs
2024
Perşembe
MARMARİS - MUĞLA

Marmarisli yardımseverler harekete geçti

Erzurum’un Ilıca İlçesi’nde öğretmenlik yapan Mehtap Tokat’ın bir gazeteye yazdığı yardım isteği konulu yazısı Marmarisli yardımseverleri harekete geçirdi.

Sivil toplum kuruluşları tarafından toplanan 9 kolilik kırtasiye ve giyim eşyası Marmaris Jandarma Komutanlığı aracılığı ile Ilıca’ya gönderildi. Erzurum’un Ilıca İlçesi Ömertepe Köyü İlköğretim Okulu’nda görev yapan öğretmen Mehtap Tokat’ın yardım sesine Marmarisliler kulak verdi. Ilıca’dan bir gazeteye Mehtap Öğretmen’in yazdığı yazı Marmaris’teki yardımseverlerin eline geçti. Yazısında okullarının depremden hasar görmesi nedeni ile deprem konutlarında eğitim görmeye çalışan öğrencilerine yardım çağrısı yapan Mehtap Öğretmen’in yazısı Marmarislileri harekete geçirdi. Bir araya gelen Marmaris’teki bir çok sivil toplum kuruluşu üyeleri ilk etapta kırtasiye ve giyim eşyaları dolu 9 koli hazırladılar. Koliler, Marmaris Jandarma Komutanlığı aracılığı ile Ilıca’ya doğru yola çıktı.

Mehtap Tokat isimli köy öğretmeninin yazdığı yazı şöyle: "Erzurum’un Ilıca İlçesi Ömertepe Köyü’nde görev yapan bir öğretmenim. 27 Mart 2004’te bölgemizde aşırı hasar veren bir deprem yaşadık. Bu deprem 1948 yılında yapılan okul binamızda hasarlara ve çökmelere neden oldu. Mühendisler binamıza oturulamaz raporu verdi. Bu tarihten sonra öğrencilerimle çadır okulda öğretime devam etmek zorunda kaldık. Ardından devletin yaptırdığı deprem evlerinin altındaki bir daireye geçtik. Okulumuzda neredeyse hiçbir eğitim ve öğretim malzemesi yok. Aracılığınızla duyarlı vatandaşlarımıza seslenmek istiyorum: Benim öğrencilerimde hepimizin çocuğu, kardeşi ve geleceği ülkemizin bilmediğiniz bir köşesindeki bu çocuklara da yardım elinizi uzatmanızı umutla bekliyoruz. Gönderdiğiniz her kitap, kalem, defter, silgi, harita, tebeşir bu ülkenin geleceğine yaptığınız bir yatırım olacak. Öğrencilerimin şimdiden heyecandan büyümüş gözleriyle köyümüze gelecek yardımlarınızı bekliyoruz."

İHA
Yayın Tarihi : 21 Nisan 2005 Perşembe 13:59:06
Güncelleme :22 Nisan 2005 Cuma 17:18:41


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?