22
Mayıs
2024
Çarşamba
MARMARİS - MUĞLA

Marmaris'te 15 bin kişi terörü lanetledi

Marmaris ilçesinde kaymakamlık tarafından düzenlenen teröre lanet yürüyüşüne 15 bin Marmarisli vatandaş katılırken, bu büyük coşkuya turistler de eşlik etti.


Saat 16.00'da yeni adliye binası önünde yürüyüşe başlayan vatandaşlar, ellerinde Türk bayraklarıyla, "Ne Mutlu Türküm Diyene", "Kahrolsun PKK", "Her Şey Vatan İçin", "Vatan Sana Canım Feda", "Her Türk Asker Doğar", "Şehitler Ölmez Vatan Bölünmez", sloganlarıyla Atatürk Meydanı'na doğru harekete geçti.

Atatürk heykelinin bulunduğu meydana gelen yaklaşık 15 bin kişi terörü lanet yağdırdı. Hollanda'dan Marmaris ilçesine gelen 4 genç kız turist ise, giydikleri Türk bayraklı tişörtler ve ellerindeki Türk bayraklarıyla dikkat çekti. Hollanda'da öğrenci olduklarını belirten Nikkir Senders, Laura Mensen, Lcyra Schuurman ve Mirjam Van Derkei, böyle bir tepkiyi ilk defa gördüklerini belirtti. Laura Mensen adlı 15 yaşındaki Hollandalı öğrenci, "Tatil için Türkiye'nin Marmaris ilçesine geldik. Çok muhteşem bir yer. Terör tüm dünyada çok kötüdür, teröre karşı bir yürüyüş olduğunu duyunca biz de elimizdeki bayraklar ve giydiğimiz ay yıldızlı tişörtlerle bu yürüyüşe katılarak destek vermek istedik. Bizim ülkemizde böyle şeyler olmaz, ben ilk defa görüyorum, muhteşem bir kalabalık ve muhteşem insanlarınız var, birbirinize çok bağlısınız" dedi.

 


Atatürk Meydanı'nda toplanan yaklaşık 15 bin kişi, şehitler için 1 dakikalık saygı duruşundan sonra İstiklal Marşı'nı söyleyerek dağıldı.

İHA
Yayın Tarihi : 28 Ekim 2007 Pazar 22:38:20


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?