19
Mayıs
2024
Pazar
MARMARİS - MUĞLA

Marmaris'te deprem tatbikatı

Birinci derecede deprem kuşağında olan Marmaris'te, 21-30 Mart Deprem Haftası nedeniyle, ilçe,belde ve köy okullarında Marmaris Kaymakamlığı Çevre Gönüllüleri, Sivil Savunma Müdürlüğü, Akut ve Milli Eğitim Müdürlüğü'nün katılımıyla bir deprem tatbikatı yapıldı.
Toplam 10 bin 500 öğrencinin bulunduğu Marmaris'te öğretmen ve öğrencilere deprem konusunda bilgi veren Marmaris Kaymakamlığı Çevre Gönüllüleri Başkanı Filiz Ersan, "Deprem değil sağlıksız yapılar öldürür. Birinci derece deprem kuşağında yaşadığımız için depremle yaşamayı öğrenmeliyiz. Bugün okullarımızı bir dakikada tahliye ettik. Deprem anında okulda ya da evdeysek kesinlikle asansör, merdiven, balkon ve cam kenarlarından uzak duracağız. Deprem çantamız mutlaka hazır olacak. Özellikle de hayati ilaçlarınız mutlaka deprem çantasında bulunmalı. Ağır eşyaları ve dolapları mutlaka sabitleştirin ve deprem anında kesinlikle mum, kibrit, çakmak kullanmayın. Gaz kaçağı olabileceğini düşünerek mutlaka elektrik feneri kullanın" dedi.
Marmaris Afet Koordinasyonu tarafından deprem bilgi haritası hazırlattıklarını ifade eden Ersan, Gölcük Depremi'ni örnek göstererek, "Biz şanslıyız ki Kaymakamımız Cemalettin Özdemir deprem konusunda tecrübeli. Hazırlayacağımız harita ile kayıt işlemlerinin, aş evlerinin, çadır alanlarının yerleri tek tek gösterilecek. Sizlere dağıtacağımız bilgi formlarında da yazacağınız bilgiler: evinizin kaç katlı olduğu, kaç kişi olduğunuz, akrabalarınızın telefon ve adresleri afet masasının işlerini kolaylaştıracak" diye konuştu.
Deprem tatbikatının amacına ulaştığını belirten Marmaris İlçe Milli Eğitim Müdürü Züleyha Aldoğan ise deprem tatbikatlarının kısa aralıklarla tekrarlayıp, deprem bilincini Marmaris'te oturtacaklarını söyledi.
MUĞLA - İHA
Yayın Tarihi : 25 Mart 2004 Perşembe 23:25:52


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?