22
Mayıs
2024
Çarşamba
MARMARİS - MUĞLA

Marmaris'te kaçak içki operasyonu

Marmaris ilçesinde emniyet ekiplerinin düzenlediği operasyonda, 6 bin şişe kaçak içki ele geçirilirken, 9 kişi gözaltına alındı. 

Edinilen bilgiye göre, Muğla Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü koordinesinde Marmaris Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Grup Amirliği ekiplerince, turizm sezonunun başlamasıyla birlikte "kaçak olarak yurtiçine alkollü içki getirmek, kaçak içki bulundurmak ve piyasa arz etmek" suçuyla ilgili geniş çaplı bir araştırma başlatıldı. 

Marmaris'te çok sayıda turizme dayalı faaliyet gösteren işletmelerin bulunması ve başlayan turizm sezonu da göz önüne alındığında
bazı işletmelerin yüklü miktarda kayıt dışı para kazanmak, daha fazla kar elde etmek amacıyla yurda kaçak yollardan sokulan gümrük kaçağı alkollü içkileri tedarik etme yönünde çalışmalar içinde olduğu saptandı. Kaçak içki teslimatlarının, kargo aracılığıyla adrese teslim etme yöntemiyle yapıldığının tespit edilmesi üzerine eş zamanlı yapılan operasyonda, 2 büyük otel, 2 apart ve 1 markette arama yapıldı.

Aramalarda değişik markalarda 6 bin şişe pahalı gümrük kaçağı içki, 3 adet içkilere ait sahte fatura, 25 paket puro ve 8 karton kaçak sigara ele geçirildi. Olayla ilgili gözaltına alınan ve adli mercilere sevk edilen 9 şahsa 2 bin 800 YTL ön ödeme para cezası kesildiği belirtildi.
İHA
Yayın Tarihi : 25 Nisan 2007 Çarşamba 17:08:56


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?