19
Mayıs
2024
Pazar
MARMARİS - MUĞLA

Marmaris'te kaçak yapılaşmaya helikopterli denetim

Marmaris Oman İşletme Müdürlüğü, yaklaşan yangın sezonu öncesi orman içerisinde kaçak yapılaşmaya karşı helikopterli denetim başlattı.

Marmaris Orman İşletme Müdür Yardımcısı Aytekin Kambak, "Kanun dışı yapılaşma tesbit edilememiştir. Ormanlarımız bundan böyle uydu sistemiyle sürekli denetlenmeye başlanmıştır" dedi.

Marmaris Orman İşletme Müdür Yardımcısı Aytekin Kambak, denetim öncesi basın mensuplarına yaptığı açıklamada, yangın sezonuna hazır olduklarını bildirdi. Kanun dışı müdahalelere karşı etkin bir çalışma başlattıklarını söyleyen Kambak, "Ağaç kesme, işgal yaparak yerleşme ve kanunsuz kaçak yapılaşmaya ve kaçak avlanmaya karşı denetimlerimiz aralıksız sürüyor. Orman Genel Müdürlüğü'müzün tahsis ettiği helikopter ile bugün havadan denetim yaptık. Yaklaşık 2 saat süren denetim sonrası kaçak yapılaşma tesbit edilmemiştir. Bu da Marmaris halkının ormanlara karşı olan duyarlılığını ortaya koymaktadır. Bundan sonra da havadan helikopterle sık sık denetim yapmayı sürdüreceğiz. Kanun dışı yapılaşma tesbit edildiği takdirde helikopterdeki ekiplerimiz yerden denetim yapan arkadaşlara rapor verecek ve gereken işlemler başlatılacak. Genel Müdürlüğü'müz İstanbul'u pilot bölge seçti ve uydu vasıtasıyla ormanlarımız denetlenmeye başladı. Bu uygulama yakın bir tarihte Muğla ve marmaris'te de başlayacaktır. Böylece orman alanlarına yapılan kanunsuz yapılaşmayla daha kolay mücadele etme imkanı bulacağız" diye konuştu.

Yaklaşan yangın sezonu öncesi tüm çalışmalarını sürdürdüklerini ve sezona hazır olduklarını da değinen Aytekin Kambak, "Marmaris'te 120 bin hektar orman alanı bulunuyor. Geçen yıl çıkan yangınlarda bin 300 hektar orman alanı yandı. Önceki sezonlarda bu rakam 3 bin 4 bin hektar seviyelerindeydi. Yaptığımız etkin çalışmalar sonucu geçen yıl iyi bir sezon geçirdik. Marmaris ormanları deniz etkisine açık ve çok fazla rüzgar aldığı için yangın çok çabuk büyüyor. Genel Müdürlüğümüz Marmaris'e özel ilgi gösteriyor. Şu anda Marmaris Orman İşletme Müdürlüğü olarak, 5 işletme şefliği, 5 toplu koruma merkezi, 10 muhafaza memuru, 150 orman işcisi, 7 arazöz ve 1 helikopterle sezona hazırız" şeklinde konuştu.

MUĞLA-(İHA)
Yayın Tarihi : 21 Mart 2004 Pazar 01:14:31


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?