18
Mayıs
2024
Cumartesi
MARMARİS - MUĞLA

Marmaris'te 'saha' krizi

Marmaris’in Beldibi Beldesi’ndeki Gençlik Spor Genel Müdürlüğü’ne ait futbol sahasının tahsisi, Beldibi ve Marmaris belediyelerinin arasını açtı.

Farklı dönemlerde sahanın kendilerine tahsisi için Gençlik Spor Genel Müdürlüğü’ne yazılı ve sözlü başvuruda bulunan Beldibi ve Marmaris belediyelerinin sahalar üzerindeki ısrarı devam ediyor. Sahanın kendi belediye sınırları içinde olduğunu öne süren Beldibi Belediye Başkanı İdris İspirli, "Saha önce bize tahsis edilsin, biz sonra Marmaris’in tümüne yakışacak bir kompleks için uygun işbirliğini Marmaris Belediyesi ile de yapmaya hazırız" dedi.

Marmaris Belediye Başkanı Ali Acar ise, "Beldibi’nin bütçesi 10 bin kişilik stat yapmaya yeterli değil. Bu stadın külfetini biz, nimetini onlar yesin" diye konuştu. Gençlik ve Spor Genel Müdürü Mehmet Atalay’ın Marmaris ziyareti sırasında sahanın kendilerine tahsis edilmesini isteyen ve Atalay’dan olumlu cevap alan Marmaris Belediye Başkanı Acar, hemen harekete geçerek tahsis işlemlerini başlatmıştı. Ancak ardından sahaların tahsisinin 1 yıl ertelendiği belirtildi. Ertelemeyle ilgili bir açıklama yapan Marmaris Belediye Başkanı Acar, Beldibi Belediyesi’ni suçlayarak, "Bu sahayı yapacak imkan ve zamanımız var. Tahsise siyasi ilişkiler bulaştırıldı" ithamında bulundu.

"İŞ OLDU BİTTİYE GETİRİLMESİN"
Beldibi sahası için Marmaris Belediyesi’nin geçtiğimiz aylarda Gençlik Spor Genel Müdürü Mehmet Atalay’dan söz alması üzerine, aynı saha için 9 Ağustos 2004 tarihinde Gençlik Spor Genel Müdürlüğü’ne kendilerinin de başvurduğunu hatırlatan Beldibi Belediye Başkanı İspirli ise, "Marmaris Belediyesi sahanın tahsisini koyun satar gibi oldu bittiye getirmek istiyor. Marmaris daha önce de bu sahanın kullanımını almış ve daha sonra kullanılmaz halde terk etmiştir. Marmaris Belediyesi bu konuda sabıkalıdır. Bu bile sahaların onlara verilmemesi için yeterli bir sebeptir" şeklinde konuştu.

Marmaris Belediyesi’nin "Bu sahayı yapacak bütçeniz yok" demesine sert tepki veren Beldibi Belediye Başkanı İspirli, "Onların parası var da niçin TÜRSAB Başkanı Başaran Ulusoy’un peşinden koşuyorlar? Bize paranız yok diyorlar. Bizim kasamızda ne kadar para olduğunu nerden biliyorlar. Demek ki 6. hisleri var. Bize sorsalardı biz söylerdik. Biz hiç kimsenin haberi yokken 9 Ağustos 2004’te bu saha için müracaatımızı yaptık. Mili Parklar içerisinde yer alan bu saha için Gençlik Spor Genel Müdürlüğü, kendi aralarındaki yaptıkları yazışmanın ardından, 25 Şubat’ta sahanın Beldibi Belediyesi’ne verilmesinde sakınca olmadığını bildirdi. Bizim görüşmelerimiz halen devam ediyor. Bizim belediye sınırlarımız içindeki bu sahanın önce bizim belediyemize tahsisi şarttır" dedi.

Sahanın tahsisinden hemen sonra Marmaris’in tümüne yakışan bir tesis için uygun olanın yapılacağını kaydeden Başkan İspirli, "Saha için 10 yıllığına mutabakat yapacağız. Marmaris’in tümüne yakışacak kompleks için uygun olanı yaparız. Sahanın yapımı için Marmaris Belediyesi ile de, TÜRSAB ya da 3. şahıslarla da işbirliği yaparız" şeklinde konuştu.

İHA
Yayın Tarihi : 8 Nisan 2005 Cuma 16:51:24
Güncelleme :9 Nisan 2005 Cumartesi 13:04:36


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?