18
Mayıs
2024
Cumartesi
MARMARİS - MUĞLA

Marmaris'te voleybol rüzgarı

Muğla’nın Marmaris İlçesi, 22-23-24 Nisan tarihlerinde Türkiye Halkbank Bayanlar Voleybol 1. Ligi Play Off karşılaşmalarına ev sahipliği yapacak. Marmarisli sporseverler, bu turnuvada 9 milli voleybolcuyu da izleme imkanı bulacak.

Türkiye’nin voleybolda en iyi takımları arasında olan Beşiktaş, Eczacıbaşı, Emlak Toki ve Vakıfbank Güneş Sigorta arasında geçecek finale ev sahipliği yapacak Marmaris Belediyesi Gençlik Spor Kulübü, Marmarisli sporseverlere de organizasyonu ücretsiz izleme imkanı sunacak. Marmarisliler’i üç gün sürecek final maçlarına davet eden Marmaris Belediyesi Gençlik Spor Kulübü Başkanı Ercüment Aydın, "İlk ayağı Antalya’da yapılan Play Off’ların finali için Türkiye’nin en seçkin takımlarını misafir edeceğiz. Marmaris’te sporun sevdirilmesi, spor turizmine adım atılması için Voleybol Federasyonu’yla uzun süren görüşmeler sonrası final maçlarını Marmaris’e aldık.Türkiye’nin her yerinde bilet karşılığı izlenen bu maçları biz Marmarisliler’e ücretsiz izleme imkanı sunacağız. Keyif dolu 3 gün, sporla iç içe olacağız. Ayrıca bu final maçları gelecek takımlar, bizim voleybol takımlarımızın da 1. Lig’de oynama isteğini uyandıracak" dedi.

Marmaris Amiral Orhan Aydın Spor Kompleksi’nde yapılacak final maçlarının Denizcilik Festivali’nden üç gün önce sona ereceğine de dikkat çeken Kulüp Başkanı Aydın, "Festivali bu final maçlarından dolayı üç gün önceden başlatacağız. Marmaris sporda çıtayı yükselterek iddiayı arttıracak. Önümüzdeki yıl uluslararası yüzme takımlarını kamp dönemlerinde Marmaris’e davet edeceğiz. Böylece spor turizminde ve kış turizminde sürekli potansiyel yakalama şansımız olacak" diye konuştu.

Marmaris Belediyesi’nin spor tesislerine yönelik yaptığı yatırımlarda, amacının profesyonel takımlar değil amatör takımları ve alt yapıyı geliştimek olduğunun altını çizen Marmaris Belediyesi Gençlik Spor Kulübü Başkanı Ercüment Aydın, "Geçtiğimiz günlerde, İstanbul’da kulüp yöneticileriyle bir araya geldik. Orada bana kulüp başkanları ’Başkanım sahil bölgelerine yapılan spor tesisleri çok hayırlı bir iş’ dedi" ifadelerini kullandı.

Sahil kesimlerinde gençlerin enerjilerini iyi yönde değerlendirmelerini sağlamak ve sosyal yaşantılarını renklendirmenin sporla mümkün olabileceğini vurgulayan Aydın, "Bu gençlere sporu sevdiremezsek enerjilerini kötü yönde kullanabilirler. Amacımız sporun hangi dalında olursa olsun bir kişiye daha spor yaptırabilmek. Marmaris Belediyesi Gençlik ve Spor Kulübü bugün 2 bin kişiye hizmet veriyor. 450 lisanslı sporcusu, 1100 spor okulu öğrencisi ve 300-400’e yakın üyesiyle 2 bin kişi tesislerimizden faydalanıyor. Spor yapanların ailelerini de 4 kişiden hesaplarsak, bugün Marmaris’te 8 bin kişi Marmaris Belediyespor’u konuşuyor" dedi.

İHA
Yayın Tarihi : 20 Nisan 2005 Çarşamba 18:15:21
Güncelleme :21 Nisan 2005 Perşembe 11:18:53


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?