15
Mayıs
2024
Çarşamba
MARMARİS - MUĞLA

Marmaris'teki kaçak operasyonu

Hisarönü Koyu'nda 25 yolcu kapasiteli tekne ile yasa dışı yollarla yurt dışına gitmeye çalışırken yakalanan 84 kaçak sınır dışı işlemleri için jandarma ekiplerince Marmaris Emniyet müdürlüğüne getirildi.

Bir ihbarı değerlendiren Muğla Jandarma Komutanlığı ekiplerinin 23 temmuz Pazartesi günü Marmaris Sahil Güvenlik ekipleri ile ortaklaşa düzenlediği operasyonda Hisarönü Koyu'nda yakalanan 43 Eritre, 5 Somali, 20 Filistin, 6 Irak ve 10 Afgan uyruklu olmak üzere, 8'i çocuk 20'si kadın toplam 84 yabancı uyruklunun, Marmaris Jandarma Komutanlığındaki ifade işlemleri tamamlandı.

İfade işlemleri tamamlanan 84 kaçak, Marmaris Jandarma Komutanlığı ekiplerince, sınır dışı işlemlerinin yapılması için Marmaris Emniyet Müdürlüğüne getirildi. Kaçakların arasında 7 aylık hamile bir kadın ve eşinin de yer aldığı öğrenildi. Kaçakların sınır dışı işlemleri tamamlanıncaya kadar Muğla, Marmaris, Bodrum ve Ortaca'daki nezarethanelerde bekletileceği bildirildi.

Kaçakları yurt dışına götürmeye çalıştıkları iddiasıyla gözaltına 8 zanlının ifade işlemlerinin ardından yarın adliyeye sevk edileceği öğrenildi.


iha
Yayın Tarihi : 27 Temmuz 2007 Cuma 13:19:16


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
sedat IP: 78.189.233.xxx Tarih : 9.05.2011 18:14:36

bırakın da insanlar umutlarına kavussun ne var boyle yakalıyorsunuz o insanlar oradalardan buraya ölümden kurtulmak ıcın gelıyorlar siz de onlara olmaz ezıyetlerı yapıyorsunuz bırakın be kardesım bu işin size ve baskalarına bır zararı yok .