19
Mayıs
2024
Pazar
MARMARİS - MUĞLA

MDD ve AKUT'tan yangın ekibi

Marmaris Dayanışma Derneği (MDD) ve AKUT tarafından, Orman İşletme Müdürlüğü'nün de işbirliğiyle orman yangınlarına karşı sivil tim oluşturuluyor.
 
Orman yangınlarına karşı hassas bir bölge olan Marmaris'te, yangın söndürme işçilerine destek vermek ve toplumun dikkatini bu yöne çekmek için AKUT ve MDD üyeleri, Marmaris Orman İşletme Müdürü Enver Demirci'yi makamında ziyaret etti. Orman yangınıyla mücadelede sivil örgütlere ve vatandaşlara da görev düştüğünü belirten AKUT ve MDD üyeleri, "İki ayrı birim olarak biraraya gelip, orman yangınlarıyla ilgili neler yapabiliriz? Bu işin ucundan nasıl tutabiliriz? diye düşündük. Yangın anında bilinçsizce yangının içine dalmak yerine, orman görevlileriyle koordineli çalışmamızın hem iş verimini hem de güvenliği sağlayacağına inanıyoruz" dedi.
 
Kurulacak sivil timin malzeme ve eğitim ihtiyaçlarını karşılayabileceklerini ifade eden Orman İşletme Müdürü Demirci, "Biz yangın anında 1 kişiye bile ihtiyaç duyuyoruz. Böyle bir grubun malzeme ve eğitimini üstlenebiliriz. Gruba kış ayları boyunca teorik ve pratik derslerle yangınlara karşı bilinçli bir eğitim veririz. Bize oluşacak grubun sayısı verildikten sonra, eğitim takvimi ve malzeme temini konusunda çalışmalar yapacağız" diye konuştu.
 
30-40 gönüllünün oluşturacağı ekibin ilk eğitiminin, 12 Ekim Perşembe günü yapılmasını kararlaştıran AKUT ve MDD üyeleri, yangın anında Orman İşletme Müdürlüğü ile iletişimin sağlanması amacıyla AKUT'tan Tolga Gözüm ve MDD'den Murat Ersan'ı görevlendirdi. Beldibi İlk Müdahale Merkezi'nde eğitim alacak olan gönüllü tim, teorik bilgilerin yanında, tara, balta gibi kesici aletlerle arazöz hortumu toplama kurslarına tabi tutulacak.
İHA
Yayın Tarihi : 7 Ekim 2006 Cumartesi 18:33:45


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?