18
Mayıs
2024
Cumartesi
MARMARİS - MUĞLA

MHP'liler ölüm orucuna hazırlanıyor

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) İlçe Teşkilatı üyesi bir grup, Kerkük’te ve Irak’ta yaşanan olaylara dikkat çekmek için ölüm orucuna gitmeye hazırlanıyor.

Yapmayı planladıkları ölüm orucu ile ilgili açıklama yapan MHP İlçe eski Başkan Yardımcısı Mahmut Nacar, ülkücülerin ilk defa Marmaris’te ölüm orucuna gideceğine dikkat çekerek, "Bu yapacağımız ölüm orucu ile Kerkük’te yapılan katliamlar ve orada yapılan usulsüz seçimle Peşmergeler’in ve PKK’lıların iktidara taşınmasına dikkat çekmek istiyoruz. Birinci önceliğimiz bu; tabii Irak’ta uzun zamandan beri yapılan vahşete de dünyanın dikkatini çekmek istiyoruz" dedi.

Partilerinin de bu konuda kendilerine destek olacağına inandıklarını belirten Mahmut Nacar, "Vatandaş ’bu insanlar ne düşünerek böyle bir karar aldılar’ diye düşünmeleri. Uykuda olan Türk milletini uyandırmak ve konuları irdelemeleri için bu yola başvuruyoruz. Eğer birkaç kişinin ölümü kamuoyunun dikkatini bu olaylara çekecekse, bunu yapacağız" diye konuştu.

Marmaris Kaymakamlığı ve Emniyet Müdürlüğü’ne gerekli izinlerin verilmesi için başvuracaklarını ve yasalar çerçevesinde böyle bir olaya girişeceklerini vurgulayan Nacar, ayrıca bu eylemle AK Parti iktidarını da protesto edeceklerini söyledi. 

İHA
Yayın Tarihi : 21 Şubat 2005 Pazartesi 15:01:20
Güncelleme :21 Şubat 2005 Pazartesi 15:09:29


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?