19
Mayıs
2024
Pazar
MARMARİS - MUĞLA

MSC Orchestra, Marmaris'te

Lüks yolcu gemisi "MSC Orchestra", Marmaris'e geldi. Sabah saatlerinde Marmaris Limanı'na demir atan gemiden inen turistler çarşı esnafının yüzünü güldürdü. 

Cenova, Katakalon, Pire, Rodos, İskenderiye, Heraklion, Marmaris ve Cenova rotasını izleyen dev geminin Akdeniz turu toplam 11 gece 12 gün sürüyor. Lüks geminin yolcuları Alman, İtalyan, İngiliz ve ABD'li turistlerden oluşuyor. MSC Orchestra adlı gemi 293.8 metre uzunluğunda 33 metre eninde. İçerisinde bin 275 kamara, çok sayıda alış veriş merkezi, bir tiyatro salonu, kapalı açık yüzme havuzları, spor sahaları, disko, resim sergi salonları, casino ve restoranlar bulunuyor. Gemiden inen Alman uyruklu 59 yaşındaki öğretmen Gabnele Kühn, Marmaris'i çok sevdiğini belirtirken şunları söyledi: "Ben Marmaris'e gelmekten çok mutluyum, çok güzel bir doğanız var ayrıca burada kedi köpek gibi hayvanlara çok iyi davranıyorlar. Bende onları çok seviyorum. Türkiye'ye özellikle Marmaris'e tekrar geleceğim." 

Dev yolcu gemisinin demirlediği limanın karşısında bir cafede çalışan Halil Kalaycıoğlu da turistlerin çarşıdan alış veriş yaptığını ama cafelere fazla gelmediklerini belirterek "Geminin bize çok fazla bir faydası yok, çarşı içine faydası var. Çünkü 1 euroya sattığımız kahve pahalı geliyor, gemide 75 sente içiyorlarmış o yüzden bizlere pek rağbet etmiyorlar" dedi. 

Güney Kıbrıs'tan gelen geminin Yunanistan'ın Heraklion limanına hareket ederek yolculuğuna devam edeceği bildirilirken, geminin Marmaris'i iki kez daha ziyaret edeceği öğrenildi.

İHA
Yayın Tarihi : 4 Ocak 2008 Cuma 17:16:18


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?