19
Mayıs
2024
Pazar
MARMARİS - MUĞLA

Muğla: Marmaris Belediyesi'nden örnek kampanya

Marmaris Belediyesi tarafından başlatılan "Esnaf Belediye El Ele Temiz Bir Belde" kampanyası, Barlar Sokağı’nda başladı. Marmaris Çevre Gönüllüleri’nin de destek verdiği kampanya çerçevesinde, Marmaris sokakları hergün itfaiye aracından sıkılan tazyikli su ve deterjanla yıkanacak. Barlar Sokağı esnafı, Çevre Gönüllüleri, belediye çalışanları ve bir itfaiye aracının katıldığı temizlik çalışması yaklaşık 1 saat sürdü. İtfaiye aracından sıkılan tazyikli su ile esnaf ve belediye ekiplerinin ellerindeki fırça ve deterjanla yapılan sokak temizliği sırasında sokaktan geçen turistler daha önce alışık olmadıkları manzara karşısında şaşırdı.


Marmaris’in dünyaya açılan bir kapı olduğunu dile getiren Marmaris Belediyesi Fen İşleri Müdürü Atılım Şener, "Belediye olarak sokaklarımızın ve kentimizin temiz tutulması için böyle bir kampanya başlattık. Esnafımız ve çevre gönüllüleri de bizim yanımızda yer aldı. Marmaris bir turizm beldesi ve ev ile işyerlerimizin yanı sıra sokaklarımızın da temizliğe ihtiyacı var. Bundan böyle kampanya çerçevesinde sokakları temizlemeye devam edeceğiz" dedi.


Barlar Sokağı esnafı ise belediyenin başlattığı kampanyanın sevindirici olduğunu belirterek, "Biz dükkanlarımızın önünü temiz tutmaya çalışıyoruz. Ancak herkes kendi kapısının önünü temizlemiyor. Kampanya sayesinde sokaklarımız daha temiz olacak. Bu çalışmanın sadece çarşı içerisinde değil mahalle aralarında da yürütülmesini istiyoruz" diye konuştular.

iha-muğla
Yayın Tarihi : 24 Ağustos 2004 Salı 00:13:29


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?