19
Mayıs
2024
Pazar
MARMARİS - MUĞLA

Muğla:Rakı şişesinden sinek çıktı, Tekel'e dava açtı


Yaklaşık bir hafta önce Tekel Marmaris Bayii olan Bezaş’tan 12 şişe büyük rakı alan Beldibi 55 Gıda Pazarı’nın sahibi Orhan Çakıcı, rakı şişesinin içinden sinek çıktığını ileri sürerek, Tekel hakkında maddi manevi 300 milyar liralık tazminat davası açtı.

Kendisinden rakı alan bir müşterinin şişenin içerisinde sinek olduğu gerekçesiyle şişeyi geri getirdiğini ve adının "Sinekli Bakkal"a çıktığını söyleyen Orhan Çakıcı, Tekel yetkilileri ile sinekli rakı hakkında görüştüğünü ve yetkililerin bir uzman göndererek şişeyi incelettiğini, rakının sahte olmadığının ortaya çıktığını kaydetti. Orhan Çakıcı, bunun üzerine Tekel yetkililerinin, olayı büyütmemesi ve sinekli rakı nedeniyle maruz kaldığı zararı karşılayabileceklerini söylediklerini ve 3-4 koli rakı sözü verdiklerini ileri sürdü.


Tekel Bayii’nden aldığı rakı şişesinden sinek çıkması nedeniyle ticari güveninin sarsıldığını ve bir haftadır alkollü içecek satamadığını ifade eden Orhan Çakıcı, "Müşteri rakıyı geri getirinceye kadar içerisinde sinek olduğunu fark etmemiştim. Müşteri şişeyi geri getirdi ve bana hakaret etti. Ben de kendisine yeni bir şişe verdim. Olay sonrası beldede adım ’Sinekli Bakkal’a çıktı. Tekel ile yaptığım görüşmeler ve yapılan inceleme sonucu rakının sahte olmadığı ortaya çıktı.

Tekel yetkilileri bu olayın kendileri için bir ayıp olduğunu söyleyerek, olayı büyütmememi istediler. Daha sonra Tekel İzmir Bölge Müdürü ile görüştüm. Sinekli rakı nedeniyle ticari kariyerim zedelendi. Bir haftadır içki satışı yapamıyorum. Şişeyi notere götürüp tasdik ettireceğim. 3 yıldır bu işi yapıyorum, ilk defa böyle bir olayla karşılaştım" dedi.

Kenthaber-Marmaris
Yayın Tarihi : 11 Ağustos 2004 Çarşamba 10:29:50


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?