27
Mayıs
2024
Pazertesi
MARMARİS - MUĞLA

Mültecilere Devlet Baba şefkati

Yunanistan'ın Rodos Adası'na kaçırılmak istenirken Muğla'nın Datça İlçesi'nde yakalanan 61 kaçağa devlet şefkat elini uzattı.

Yakalandıktan sonra Marmaris İlçe Jandarma Komutanlığı’na getirilen, günlerdir doğru dürüst karınlarını doyuramayan 7'si kadın, 12'si çocuk toplam 61 kaçağa, Türk askeri, yemek ve su verdi.

Marmaris Kaymakamı Serdar Polat da, mültecilerin arasında bulunan ve ülkelerinden binlerce kilometre uzaklarda, küçük yaşta büyük zorluklar çeken çocuklara hediyeler dağıttı. Kaymakam Polat, oyuncaklar ve kıyafetler hediye ettiği yaşları 1 ila 9 arasında değişen miniklerin neşe kaynağı oldu.

İlçe Jandarma Komutanlığı’nda ifadelerine başvurulan15'i Filistin, 4’ü Eritre, 21’i Somali, 18’i Afgan, 1’i Burma uyruklu kaçaklar, daha sonra sınır dışı işlemlerinin başlatılması için Marmaris Emniyet Müdürlüğü Yabancı Şube Büro Amirliği’ne götürüldü.

Öte yandan 61 kaçağı yasa dışı yollarla yurt dışına kaçırmak istedikleri gerekçesiyle gzö altına alınan 8 zanlının ifadelerinin alınmasının ardından adliyeye sevk edileceği öğrenildi. Olayla ilgili soruşturma devam ediyor.

İHA
Yayın Tarihi : 18 Haziran 2009 Perşembe 17:43:25
Güncelleme :18 Haziran 2009 Perşembe 17:46:28


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?