24
Mayıs
2024
Cuma
MARMARİS - MUĞLA

Müzeyyen Senar, ilk taş plağını Marmaris'te buldu

Ünlü sanatçı Müzeyyen Senar, Marmaris’te bulduğu ilk taş plağını tanıyamadı.

Bu yıl hayatını anlatan bir kitap yazacağını söyleyen Müzeyyen Senar, Marmaris’te duygulu anlar yaşadı. Bahriyeli Taş Plak ve Fasıl Bar’ın sahibi Cenk Çakıroğlu’nun davetlisi olarak Marmaris’e gelen Senar 1933 yılında çıkardığı "Aşk ve İnhizar" adlı ilk taş plağını tanıyamadı.

Uzun süre ilk çıkardığı plağın "Ümitlerim Hep Kırıldı" adlı plak olduğunu savunan Senar, ilk çıkardığı taş plağı seri numarasından buldu. Seri numarasından ilk çıkardığı plağın "Aşk ve İnhizar" olduğunu tespit eden Senar, yıllar önce seslendirdiği birbirinden güzel şarkıları dinlerken duygulu anlar yaşadı. Müzeyyen Senar’ın çıkardığı plakları koleksiyon haline getirerek toplayan eski gazeteci Osman Nuri Özer ise Senar’ın ancak 100 plağını bulabildiğini söyledi.

2004 yılı içerisinde hayatını anlatan bir kitap çıkaracağını dile getiren Müzeyyen Senar bugüne kadar kaç albüm yaptığını da hatırlayamadı. 85 yaşında olan Senar, müziğe 1923 yılında başladığını ve 10 yıl sonra ilk plağını çıkardığını söyledi. Çıkardığı plakların çoğunun kendisinde bulunmadığını ve bulduklarını ise toplamaya çalıştığını söyledi.

KADİR YEŞİL-MUĞLA (İHA)
Yayın Tarihi : 1 Aralık 2003 Pazartesi 00:00:12
Güncelleme :15 Ocak 2004 Perşembe 21:43:15


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?