18
Mayıs
2024
Cumartesi
MARMARİS - MUĞLA

Okullara deprem kontrolü

Marmaris merkez, beldeleri ve köylerinde bulunan okullar, yaz tatilinde teker teker incelenerek okulların depreme ne kadar dayanıklı olduğu tespit edilecek.

Ege Mühendislik tarafından ücretsiz olarak yapılacak etüt çalışması neticesinde, depreme dayanıklı olmadığı anlaşılan okullar hakkında hazırlanan raporlar, Milli Eğitim Bakanlığı’na gönderilecek.

Yapacakları bu çalışma hakkında bilgi veren, Gökova’daki fay hatları üzerinde yaptığı incelemelerle tanınan Jeofizik Yüksek Mühendisi Hakan Beyaz, gelecek haftadan itibaren Marmaris’teki tüm okullarda deprem dayanıklılığının ölçüleceğini bildirerek, "Tamamen ücretsiz olarak yürütülecek olan bu çalışmayla, 2005-2006 eğitim-öğretim yılı öncesi Marmaris’teki okulların durumları masaya yatırılmış olacak. Hazırladığımız bu raporu Milli Eğitim Bakanlığı’na göndereceğiz" dedi.

Okullardan önce, Marmaris Belediyesi tarafından Gençlik Spor Genel Müdürlüğü’nden 10 yıllığına kiralanan Marmaris Şehir Stadı’ndaki zemin etüdü çalışmaları ise devam ediyor. Marmaris Belediyesi tarafından 4 bin 500 kişilik kapalı tribünü ve UEFA standartlarındaki zemini ile Marmarisli sporcuların hizmetine girecek olan saha için zemin etüt çalışmaları başlatıldı.

Jeofizik Yüksek Mühendisi Hakan Beyaz ve Jeoloji Mühendisi Ahmet Kaya’nın başında bulunduğu ekip tarafından başlayan çalışmalarla, sahada sismik inceleme ve sondajla kaya örnekleri alınıyor.

İnşaat projesi başlamadan önce yapılan çalışmalar hakkında da bilgi veren Jeofizik Yüksek Mühendisi Beyaz, "Hareketli sistemler, beton ve çelik donatı sistemi kullanılacak, her yerde zemin etüdünün yapılması gerekir. Geçmiş yıllarda tribünlerin çökmesi nedeni ile onlarca insan öldü. Sürekli hareketliliğin yaşandığı tribünlerin de zeminle alakası var. Yaptığımız bu çalışmalarla taraftarların güven içinde maç seyretmelerini sağlamak istiyoruz" şeklinde konuştu.

Beyaz, 10 günlük bir zemin çalışmasının ardından hazırlanan raporların yetkililere teslim edileceğini kaydetti.

 

İHA
Yayın Tarihi : 18 Haziran 2005 Cumartesi 15:22:14
Güncelleme :22 Haziran 2005 Çarşamba 17:57:24


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?