23
Mayıs
2024
Perşembe
MARMARİS - MUĞLA

Organ nakli beklerken organlarını bağışladı

Marmaris'te iki böbreğinin de işlevini yitirmesi nedeniyle 23 yıldır haftada 3 gün diyalize giren Nurettin Kandemir, sağlıklı organlarını bağışlayarak organ bağışı kampanyasına destek verdi.

Özel Ahu Hetman Diyaliz Merkezi’nde tedavi gören Nurettin Kandemir (49), 23 yıldır böbrek yetmezliği çektiğini ve organ bağışıyla kurtulabileceğini belirterek, Marmarisliler’in organ bağışı kampanyasına katılmalarını istedi.

23 yıldır organ nakli için uygun böbreği bekleyen Nurettin Kandemir, başkalarının hayatlarını kurtarmak amacıyla tüm organlarını bağışladı. Marmaris’e hem tedavi hem de tatil için gelen 23 yıllık böbrek hastası Nurettin Kandemir, Marmaris Rotary Kulübü’nün Sağlık Bakanlığı ile ortaklaşa yürüttüğü "Bir can, kaç can?" kampanyasına destek verdi.

Böbrekleri dışında hiçbir organından şikayeti bulunmadığını belirten Kandemir, "Bütün organlarımı bağışlıyorum. İnşallah organlarım insanlara sağlık verir. Ben 23 yıldır yeterli organ bağışı yapılmadığı için böbrek bulamadım" dedi.

Sağlıklı vatandaşlardan organ bağışı yapmalarını isteyen bir mektup da yazan Kandemir, "Sizlerin bağışlayacağı bir börekle ben sağlığıma kavuşacağım. Lütfen bize sahip çıkın, organ bağışlamak en hayırlı olaydır "mesajını verdi.

İstanbul’dan hem tatil yapmak hem de tedavi görmek için Marmaris’e gelen ve Özel Ahu Hetman Hastanesi Diyaliz Merkezi’nde tedavisi devam eden Kandemir, herkesin bir gün başkasının organlarına ihtiyaç duyabileceğini söyledi.

İHA
Yayın Tarihi : 11 Mart 2005 Cuma 16:06:39
Güncelleme :9 Nisan 2005 Cumartesi 13:07:52


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?